Groep 3 van OBS De Wilgenstam in film Framed

Groep 3 van OBS De Wilgenstam werkte binnen het Atelier Dans van SKVR met choreograaf Linda van Dijk en met Conny Janssen Danst. 

Linda en de leerlingen lieten zich inspireren door de nieuwe voorstelling FRAMED van Conny Janssen Danst. Het proces en eindresultaat is nu te zien een korte film van Sabine van der Vooren met dezelfde titel.
(tekst loopt door onder video)

 

Bij het Atelier Dans wordt altijd samengewerkt met een professioneel dansgezelschap. Bij dit Atelier was dat Conny Janssen Danst. Choreograaf Linda van Dijk, die de kinderen les gaf, heeft zich laten inspireren door hun nieuwe voorstelling FRAMED. 

Polarisatie in de maatschappij is een belangrijk aspect binnen de voorstelling. Linda laat weten dat het een uitdaging was om dit begrip te vertalen naar thema's die passen bij groep 3. “We hebben het met de leerlingen gehad over: 'Hoe verhoud je jezelf tot de ander? Hoe lees je de emoties van andere kinderen? Wanneer voel jij je verdrietig of juist gelukkig? Hoe beweeg je als je je zo voelt?' Hieraan zijn  verschillende opdrachten gekoppeld, waarbij samenwerking, het ontdekken van het lichaam en bewegingsmogelijkheden centraal stonden”. Er werd niet alleen gedanst tijdens de lessen. De leerlingen maakten ook zelfportretten die ook weer terugkomen in de film.

Door de Coronamaatregelen was het dit keer niet mogelijk om met de klas op bezoek te gaan in de studio van Conny Jansen Danst. Dit werd opgelost door een ZOOM-sessie te organiseren waarbij de leerlingen vragen mochten stellen en ook stukjes uit de repetities gevolgd werden. Linda vertelt: “ De week erna zijn we zelf met deze bewegingen aan de slag gegaan en was het indrukwekkend om te zien hoeveel bewegingen de kinderen zich nog konden herinneren”.

In de film FRAMED komen alle elementen samen. Daarnaast gaat FRAMED om de kracht en eigenheid in ieder kind en de schoonheid daarvan.

Choreografie & Concept: Linda van Dijk
Locatie: Dansateliers
Filmmaker: Sabine van der Vooren
Muziek: Philip Glass & Christian Badzura

Met dank aan KCR

Meer informatie over het Atelier Dans»