Throwback 010 Summerjam

Blik terug naar 010 summerjam en ontdek wat het deelnemer Mac Gabriel heeft gebracht.
Mac Gabriel

 

Het is alweer even geleden: de 010 Summerjam. Twee weken lang ontdekten en ontwikkelden Rotterdamse jongeren hun creatieve skills en werkten zij toe naar een energieke eindpresentatie in Theater Zuidplein. We blikken terug met deelnemers en vragen ze wat het hen tot op de dag van vandaag heeft gebracht.

Mac Gabriel is acteur en runt samen met zijn broers hun eigen kleding label Toleranced (link: www.toleranced.nl ) waarin respect, acceptatie en tolerantie de centrale waarden zijn. 

Hoe kwam je in aanraking met 010 JAM?

Een collega-acteur, Jennie Cruz Calvo, werkt voor Quardin, een van de partners van 010JAM en zij wees mij op het programma. Door Corona had ik nog geen plannen voor de zomer en ik ben iemand die graag actief is. Dus het idee om mee te doen sprak me meteen aan.

Wat heb je gedaan tijdens de Summerjam?

Ik wilde me graag verder ontwikkelen in schrijven want daar wil ik mee verder. Daarom koos ik voor de workshop Spoken word van Nabil Tkhi. De workshop heeft me echt aan gezet. Ik heb geleerd om beter na te denken over hoe ik dingen verwoord.

Wat sprak je verder aan bij 010JAM?

De mensen die ik daar ontmoet hebben waren heel divers en dat maakt het leuk. Er was een hoge energie, zeker tijdens de eindpresentatie en er was zo veel talent. Dat is me echt bij gebleven.

Hoe is het je daarna vergaan?

Ik ben het schrijven sindsdien blijven doen en wil er verder in groeien. In de toekomst wil ik ook gaan filmen wat ik maak. Tijdens de eindpresentatie werd ik gespot en gevraagd om mee te doen aan een opname. Daarvoor heb ik een tekst bewerkt die ik al eerder voor een theaterstuk had gemaakt. (Het filmpje is onder dit artikel geplaatst).

Gaan we je nog terugzien bij 010JAM?

Ik hou de socials in de gaten en ben er zeker weer bij als er iets interessants te doen is. Mijn interesse ligt bij Spoken word, theater en dans.

Zou je graag nog iets toegevoegd zien in het programma?

Ik zou wel meer willen leren over ondernemerschap en alles wat daar bij komt kijken. Van de businessplannen tot hoe je je merk het best kunt presenteren.

 

Interview door: Janine Kratzenberg