Support Fons ontvangt gift van jubilerend Aerarium Sanctius

SKVR’s goede doel Support Fons heeft een gift van €15.000 ontvangen van Stichting Aerarium Sanctius.
Page_News_SupportFons Aerarium Sanctius voorzitter Hildegard de Jongh overhandigt de cheque aan SKVR directeur Claudia Doesburg.

Directeur Claudia Doesburg ontving de cheque tijdens het feestelijke concert ter ere van de het 100 jarig bestaan van de stichting die in 1922 is voortgekomen uit de erfenis van de Rotterdammer Leon Jacobson.

Op het concert stonden heden,verleden en toekomst op het programma. Het verleden in de vorm van stukken van Brahms en Mozart en het heden in een nieuwe, speciaal gemaakte compositie door Leo Samama, beiden vertolkt door het jonge ADAM Quartet. 

De gift aan Support Fons staat voor de toekomst. Met de gift kan SKVR Rotterdamse kinderen muziek laten maken met bijzondere nadruk op het componeren. Voor een deel van het geld kunnen we digitale middelen en instrumenten aanschaffen waarmee leerlingen eigen composities kunnen maken. Dat vergroot de creativiteit, het eigenaarschap en het zelfvertrouwen van de kinderen. En wie weet welke Rotterdamse componisten hier uit voort zullen komen!