Opening Expositie Aafje Art Academy

Op 24 februari werd de Expositie op een feestelijke manier geopend.
Opening_Expo_Aafje

Op 24 februari opende Peter Ploegsma, lid Raad van Bestuur Aafje Thuiszorg Huizen en Zorghotels en Claudia Doesburg, directeur SKVR de expositie bij woon- zorglocatie Hoppesteyn in Crooswijk. De expositie stond in het teken van hybride werken, een combinatie van on- en offline kunstlessen op verschillende dagbestedingslocaties van Aafje.
“Kunst is heel persoonlijk en past bij waar Aafje voor staat, want wij vinden het belangrijk dat iedereen bij Aafje zichzelf kan zijn en vinden ieder mens uniek”, opende Peter Ploegsma de expositie.

Hybride Workshops
Vanuit Aafje was er behoefte om ouderen een andere vorm van dagbesteding aan te bieden en om zoveel mogelijk bewoners van Aafje te bereiken. SKVR is op deze behoefte ingesprongen en heeft de ‘hybride’ workshops ontwikkeld, een mix van live en online lessen waarbij de workshops schrijven/dichten, schilderen en boetseren zijn gegeven. Door de mogelijkheid om online deel te nemen aan de workshops betrek je ook ouderen die moeilijk naar een dagbestedingslocatie kunnen komen en kunnen de lessen later worden teruggekeken, zodat begeleiders, mantelzorgers en deelnemers ook op een ander moment ‘mee’ kunnen doen.

Tijdens de workshops zijn indrukwekkende werken gemaakt die de deelnemers en bewoners tijdens de expositie van elkaar konden bewonderen.

SKVR stimuleert kunstbeoefening voor ouderen, omdat het actief beoefenen van kunst zorgt voor plezier, zelfvertrouwen en zelfontwikkeling. Zowel voor Aafje als voor SKVR is het een geslaagd project geworden dat een vervolg zal krijgen.