Nieuw leven voor vergeten kledingstukken op locatie Hillevliet

SKVR docent Anne Ramsair en haar cursisten geven mooie, maar vergeten kledingstukken een nieuw leven. Voor de lessen die binnenkort starten op de SKVR locatie Hillevliet, is Anne op zoek naar kwalitatief goede kleding.
Modeles

Een bijzondere linnen bloes, een traditioneel kledingstuk een mooie wollen trui. Soms belandt het achter in de kast en kijk je er niet meer naar om. In de SKVR cursus ‘Van oud naar nieuw’ worden er nieuwe creaties van gemaakt. “We zoeken kleding van natuurlijke materialen zoals 100% katoen, linnen, wol, of een combinatie hiervan. Er mag best een klein vlekje of gaatje in zitten als het maar schoon en bijzonder is.” zegt Anne. “We zijn zeker niet op zoek naar vuilniszakken vol. Wil je iets inleveren geef dan één of twee stuks” 

Inleveren 

Kledingstukken inleveren kan iedere maandagochtend tussen 10.00 en 12.30 uur tijdens het (gratis) ‘Naaicafé’ in lokaal 1.26 bij SKVR Hillevliet. Of neem even contact op met Ella Broek, projectleider Mode, Textiel en Erfgoed bij SKVR: e.broek@skvr.nl 

Zelf aan de slag

De cursus ‘Van oud naar nieuw’ heeft 8 lessen en start op 16 april, 19.00 uur tot 21.30 uur. SKVR Hillevliet, Hillevliet 90. Kosten zijn € 10,- per les. Je betaalt in de les met pin.