Mooi Fanatics-jaar

Met nog 1 voorronde én de finale te gaan, sluit Talentenpodium Fanatics, onderdeel van platform 010JAM, een mooi jaar af. Coördinator Jill Ann Velleman geeft een kijkje achter de schermen.
Fanatics mooi jaar foto: Natasha van Vught

100 jongeren pakten het podium. Zo'n 130 bezoekers per voorronde juichten de talenten toe. Op naar de finale op 31 augustus. In Villa Thalia waar minstens 12 jongeren gaan shinen. Coördinator Jill Ann Velleman werkte vanuit het SKVR-team maatschappelijk domein samen met haar collega’s hard aan de groei van het platform voor en door jongeren: “Mooie dingen opzetten kost tijd. Super vet als dat lukt.” 

Dans, muziek, DJ, spoken word. Durven shinen op het podium is een boost voor talentontwikkeling. Jill Ann: “Onze host Paulo Lopez maakt van de Fanatics-voorrondes een feest. Met de spotlights voor iedere deelnemer, Jong Rotterdams Talent van 12 – 27 jaar. Met altijd positieve en opbouwende feedback. We leggen dus niet teveel de nadruk op competitie.”

'Fanatics biedt een veilige leeromgeving en tegelijkertijd ook een goed moment om je kwaliteit als artiest te testen! Erg leerzaam, maar vooral gezellig ❤' [Ruwhel founder van Levels]

Spannend
Achter de schermen blijft Jill Ann in contact met de deelnemende jongeren. Voor én na iedere voorronde. Voor de deelnemers maakt zij een groepsapp. “De een heeft meer behoefte aan contact dan de ander. Soms word ik om 22:00 uur gebeld. Luisteren, meedenken, begeleiden. Geen probleem. Weet je hoe spannend ‘t kan zijn om op te treden?” Jill Ann weet ook zelf hoe dat voelt: “Ik werk als dj en heb nog wel eens de zenuwen als ik ergens voor het eerst draai.”

'Goede start om je kunsten te laten zien aan een lief publiek, een netwerkplein, de kans om een goede show voor jezelf als artiest neer te zetten. 10/10 ervaring.' [Sherien]


Samen
Hoe bouw je aan een netwerk rondom talentontwikkeling voor en door jongeren? Jill Ann: “Partijen duurzaam werven is écht anders dan eenmalig meedoen. Zeker als je als creatieve onderneming al hartstikke veel doet. Maar we blijven vanuit SKVR-team maatschappelijk de verbinding zoeken met andere partijen, kunstprofessionals en vaktalenten uit de wijk. Dat lukt niet altijd meteen, het is soms trekken. Erop af. Elkaar leren kennen, vertrouwen geven en krijgen. Plannen maken. Hoe gaaf dat 010JAM groeit. We zouden het ook tof vinden als meer SKVR-kunstprofessionals uit Onderwijs en Eigen Tijd die met jongeren werken, zich bij dit platform aansluiten. Dus willen we ook intern meer verbinden.

'Fanatics is een mooi platform om jezelf te ontwikkelen als artiest. Daarnaast hebben ze een sterke community opgebouwd die de artiesten goed verwelkomen.' [Space Station]


The Creative Network
SKVR organiseert Fanatics samen met partijen uit Rotterdam die samen met hun jongeren bouwen aan het platform. Zo zijn er al mooie samenwerkingen met Productiehuis Flow, Quardin, Nul Teen Art, Cult North, Ruwhel founder van Levels en o.a. de popunie. 

Fanatics is het talentenpodium voor Rotterdams Jong Talent van 12 tot 27 jaar. De deelnemers nemen het in 6 voorrondes op tegen elkaar. Met hun prestatie gaan zij voor een plek in de grote finale. In iedere voorronde maken twee deelnemers kans op een spot. Elke editie is er een publieksstem en een jurystem. De jury bestaan uit vaktalenten.

Meer weten?
Contact Jill Ann: 06 59 49 54 81 / ji.velleman@skvr.nl of zie www.010jam.nl