Maaklab Expositie Goede Herderschool

Goede Herderschool laat leerlingen creëren en experimenteren met het SKVR Maaklab
De Goede Herderschool in Schiebroek organiseerde 24 maart een expositie waar de leerlingen de afgelopen weken in verschillende projecten aan gewerkt hebben. Vijf SKVR Maaklab-docenten mochten in deze periode samenwerken met de groepen 5 t/m 8 aan verschillende multidisciplinaire opdrachten binnen het thema ‘Dinner series’.
Maaklab_Expo_GoedeHerder

Zingende vorken en muziek met een luchtje 
De bezoekers aan de expo werden onder andere verrast door een gedekte eettafel met servies dat geluid maakt zodra je het aanraakt. Hiervoor gingen de leerlingen aan de slag met de uitvinderskit Makey Makey, dat alledaagse objecten omtovert in een 'muziekinstrument’. Een andere groep leerlingen kreeg de uitdaging om geuren om te zetten in muziek. Aan de hand van geurpotjes met etenswaren hebben zij onderzocht welke associaties de geuren bij hen oproepen. Vervolgens hebben zij samen met de docent geluiden en muziek bij deze herinneringen gemaakt. Tijdens de expositie worden de geuren en geluiden aan elkaar gekoppeld zodat je de geuren ook kunt ‘horen’.

Nog meer mogelijkheden in het Maaklab  
Op dit moment zijn de SKVR Maaklab-docenten voornamelijk actief op scholen, zoals hier bij de Goede Herderschool. In de nieuw te openen locatie SKVR Hillevliet op Zuid wordt gebouwd aan het fysieke Maaklab: een uitdagende creëer- en experimenteerplek vol met apparatuur, gereedschap en instrumenten. Scholen worden later dit jaar uitgenodigd om hier met hun leerlingen te komen ontdekken, ontwerpen en maken. 
 
De Goede Herderschool zet de Maaklab-lessen in als onderdeel van ‘Slim organiseren’.  
Meer weten over het Maaklab of interesse in Maaklab-lessen op jouw school? Neem contact op met projectleider Suzanne Ypma.

Contact

Suzanne Ypma 
Coördinator Muziek
Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

06 330 311 77
s.ypma@skvr.nl