Korte film Heritage Summerschool en Parade

Met trots presenteren wij de korte film over Heritage Summerschool en Parade 2023. In deze film kijken we met verschillende betrokkenen en de beide organisatoren Sharmine Tweeboom van stichting Antilliaanse Culturele Activiteiten (ACA) en Ella Broek van SKVR terug op deze fantastische editie.
Still uit de Heritageparadefilm met dansende mensen in traditionele kostuums

Bekijk de video onder het artikel

Op 20 augustus trok de Heritage Parade door Rotterdam Zuid. In deze kleurrijke optocht vierden we met (traditionele) klederdracht, muziek, dans en eten samen het multiculturele erfgoed van Rotterdam. De parade is geïnspireerd op het Antilliaanse Oogstfeest, de Séu. Er waren 18 deelnemende groepen en 450 deelnemers vanuit de o.a. de Kaapverdische, Antilliaanse, Turkse, Chinese, Afrikaanse en Nederlandse cultuur. En met publiek dat zichtbaar genoot. Meer dan 2000 volwassenen en kinderen.  

Voorafgaand aan de Parade vond op 12 augustus de Heritage Summerschool plaats met een lezing door de Curaçaose erfgoedspecialist en Baluarte Glenn Thomas, een demonstratie Mara Lensu binden van Baluarte Jessy Waal, verschillende andere workshops op het gebied van mode en erfgoed en natuurlijk muziek en heerlijk eten.

De Heritage Parade en Heritage Summerschool werden mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals (Zomer op zuid), Wijkraad Feijenoord en het Postcode Loterij Buurtfonds.

Vooruit kijken

De komende tijd gaan de organisatoren, stichting Antilliaanse Culturele Activiteiten (ACA) en SKVR, The Creative Network, in gesprek met verschillende groepen in de stad om plannen te maken voor 2024. We onderzoeken of we een nog bredere representatie van culturen kunnen laten zien. 

Meer weten of meedoen? 
Neem contact op met projectleider Mode & Erfgoed Ella Broek e.broek@skvr.nl 

Zelf aan de slag met mode en erfgoed?

Schuif Iedere maandag gratis aan bij het Naaicafé bij SKVR Hillevliet, Hillevliet 90.
Meer informatie»