Kom kennismaken op De Hillevliet

SKVR Hillevliet is open!
Froukje Waterbolk Froukje Waterbolk, locatieleider SKVR Hillevliet
foto: Daniel van der Kolk

We spreken erover met Froukje Waterbolk, locatieleider van SKVR Hillevliet. De afgelopen maanden heeft ze samen met haar collega’s hard gewerkt om de locatie in te richten, een programmering op te zetten en te zorgen voor een bruisende kennismaking. “De Hillevliet moet echt een plek worden waar iedereen zich welkom voelt. We hopen een bruisende en impactvolle ontmoetingsplaats te zijn voor en door Rotterdammers op Zuid. Een plek waar je je kunt verwonderen, ontwikkelen en laten zien! Daarom willen we het aanbod goed aan laten sluiten op bewoners, makers en kunstenaars uit de wijk. Samenwerken is daarin belangrijk. We gaan intensief kennis maken met de wijk.”

Gratis programma

De komende weken kan iedereen Zuid gratis komen meedoen aan verschillende activiteiten bij SKVR Hillevliet. Daarvoor is een breed evenementenprogramma samengesteld. “Er is voor iedereen iets te doen de komende tijd,” vertelt Froukje enthousiast. “We beginnen met de kleintjes. Vanaf 17 oktober zijn er bijna dagelijks muziek- en dansactiviteiten voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Van Muziek op schoot voor de allerkleinsten en hun ouders, opa’s, oma’s of begeleiders. Tot Kindertheater voor kinderen tot 6 jaar. We willen dat zo veel mogelijk Rotterdammers van Zuid komen meedoen. Daarom bieden we een gratis programma aan. Inschrijven is ook niet nodig. Zo houden we het lekker laagdrempelig. Om iedereen te bereiken werken we samen met ons creatieve netwerk. Voor de peuters bijvoorbeeld met de Voorschoolse opvang in de buurt. Jongeren bereiken we onder andere via Vakcollege De Hef dat hier om de hoek zit. En mijn collega’s Peggy en Mart zijn heel actief in het ouderennetwerk. Via dat soort persoonlijke contacten weet iedereen ons te vinden.”

Er liggen al heel wat mooie plannen klaar. Maar er is ook nog volop ruimte voor meer. “Ik ben heel benieuwd waar bewoners en makers in de wijk behoefte aan hebben. Onze wijkverkenner Gwen is hierin een actieve schakel. Maar voor iedereen die dit leest geldt: heb je een goed idee, heb je een creatieve ruimte nodig, kunnen we je ergens bij ondersteunen? Laat het ons weten. We ontmoeten je graag!”

Bekijk het kennismakingsprogramma hier.

Mail je vragen en ideeën naar Isa Jaarsma: is.jaarsma@skvr.nl

Interview door Janine Kratzenberg