Jarenlange samenwerking met Codarts zorgt voor talentvolle docenten en cursisten

In november starten we weer met danslessen verzorgd door studenten van Codarts. Deze bijzondere samenwerking begon al in de jaren 80 van de vorige eeuw.
stageschool Fama Ka, één van de studenten van Codarts

Codarts is een in Rotterdam gevestigde internationale hogeschool voor kunstvakonderwijs. Zij leiden talentvolle en gretige dansers, musici en circusartiesten op tot betrokken en inspirerende kunstenaars, leiders en coaches. Studenten van de opleiding Docent Dans geven al sinds de jaren 80 les bij SKVR, The Creative Network. Een bijzondere win-winsituatie. De docenten in opleiding doen ervaring op, en de cursisten krijgen les van jonge talenten voor een wat lager tarief.

Danscoördinator bij SKVR, Linda van Dijk dook in de geschiedenis van de samenwerking: “Het was voor mij ook verrassend dat de samenwerking al zo lang bestaat. Ik kwam erachter dat Ingrid Stoepker, nu hoofd opleiding Muziek en Dans bij Codarts, zelf ook als student les heeft gegeven bij de stageschool. De lessen zien er nu natuurlijk anders uit dan zo’n 35 jaar geleden," zegt Linda. “Op dit moment worden de lessen verzorgd door 3 eerstejaars studenten onder de naam Stageschool Urban Contemporary. Tijdens de dynamische, uitdagende en energieke lessen wordt moderne dans met hiphop en housedance gecombineerd.” 

De ervaring die tijdens de langdurige samenwerking is opgedaan wordt goed benut. “Iedere les wordt direct geëvalueerd door een ervaren SKVR-docent die de studenten intensief begeleidt. Eventuele aanpassingen aan de les of methodiek kunnen de week erna meteen toegepast worden, waardoor de leercurve groot is.”

Zelf meedoen met de cursus 'Stageschool Urban Contemporary' is mogelijk. Schrijf je nu nog in. Instroom bij de lessen is ook mogelijk.