Innovatief domeinoverstijgend werken voor ouderen

Na een jaar ontwikkelen, uitbreiden en steeds meer enthousiaste deelnemers stonden we even stil bij Iedereen is een kunstenaar. Samen met partner Aafje presenteerden we de inzichten en resultaten van dit unieke programma met hybride kunstworkshops voor ouderen.
Symposium

Inmiddels nemen achttien organisaties voor zorg en welzijn om de week deel aan de kunstworkshops die live worden gestreamd vanuit de SKVR studio. Hierdoor kunnen zo’n 180 Rotterdamse ouderen hun talent ontwikkelen en gezellig samen zijn. En dat aantal groeit met elke nieuwe ronde die we aanbieden. De bezoekers van het symposium bestonden uit geïnteresseerden uit de zorg, welzijn, kunst en betrokken deelnemers. De belangrijkste inzichten die wij hen mee konden geven: via de online lessen maken we minstens evenveel impact op deelnemers en door het steeds grotere bereik zien we goede kansen om het project duurzaam voort te zetten. Op dit laatste punt gaan we het komende jaar verder ontwikkelen. En volgend jaar organiseren we weer een symposium. Iedereen is een kunstenaar wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Wil je meer weten over het programma of met jouw organisatie deelnemen aan de workshops? Mail dan projectleider Peggy van Mosselaar: p.van.mosselaar@skvr.nl 

Foto’s: Merel van den Enden