IMPACT maken met dans

Choreograaf Linda van Dijk over de impact van dansfilm ZORG
ZORG dansmakers film

Psycholoog Anne Zirar-Vroegindeweij zet zich in voor (kinder)zorg zonder angst, pijn of dwang. Om de impact daarvan te laten zien zocht zij (zelf cursist en moeder van twee cursisten van SKVR Dansmakers) contact met onze choreograaf Linda van Dijk. Daaruit kwam onderstaande film voort die de harten van artsen en zorgpersoneel niet onberoerd heeft gelaten. 

“De Dansmakers onderzoeken in deze film de negatieve invloed van dwang, angst en pijn,” vertelt Linda. “Hoe je vast kunt lopen, in de knoop raakt, beklemt. Een situatie waarin je verandering wenst maar niet weet hoe. Door ook een andere kant te laten zien, ontstaat er ruimte. In beeldende danstaal nemen we de kijker mee in de zoektocht naar een uitkomst. Laten we zien hoe fijn het is als het anders gaat. Als er contact, tijd en aandacht zijn en oprecht vertrouwen kan ontstaan. Want als je je volledig over kunt geven aan de ander, zijn de mogelijkheden ongekend.”

Mogelijk gemaakt door de verhalen van betrokken kinderen, ouders en zorgverleners. De Charlie Braveheart stichting, Stichting PROSA kenniscentrum, Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Gefilmd door Sabine van der Vooren.