I Feel Good Festival in IJsselmonde

Komend weekend is het I Feel Good Festival in Theater Islemunda. Met een bomvol programma samengesteld door een enthousiaste groep culturele partijen uit de wijk.
I feel good festival

SKVR Wijkverkenner Helen Scheepbouwer: “Het programma is bedoeld voor bewoners tussen de 25 en 40 jaar met of zonder hun kinderen. Het blijkt namelijk dat deze groep wel interesse heeft in culturele activiteiten, maar meestal niet vaker dan één keer per jaar deelneemt. Daar willen we met elkaar een positieve verandering in brengen met aanbod dat aansluit op de behoeftes in de wijk.”

Wijkverkenner

De rol van de SKVR Wijkverkenner is ondersteunend en faciliterend. “SKVR werkt al een tijdje samen met Talentz Skool, die culturele activiteiten in IJsselmonde organiseert. Zij hebben het programma op de zaterdagmiddag bedacht. Waar nodig heb ik hen daarbij geholpen. Voor sommige workshops zijn ook SKVR docenten betrokken. Maar het liefst willen we natuurlijk dat de bewoners na afloop verder kunnen met activiteiten dicht bij huis.”

Het programma voor de zaterdagmiddag was binnen korte tijd uitverkocht. “Het is dus duidelijk dat er behoefte is aan workshops voor ouders en kinderen. In IJsselmonde wonen veel alleenstaande ouders. Zij vinden het leuk om samen met hun kind iets actiefs te doen. Dat het gratis is, helpt ongetwijfeld ook mee. Wij gaan zaterdag graag met hen in gesprek om te horen waar zij verder nog behoefte aan hebben in hun wijk,” vertelt Helen. 

Het I Feel Good Festival wordt mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet en georganiseerd in samenwerking met Cultuurman. Cultuur Concreet stimuleert kunst en cultuur in de wijken van Rotterdam, onder meer met behulp van financiële bijdragen voor Maak mee in je Wijk. Het festival wordt geprogrammeerd en georganiseerd door Podium Islemunda, Hey Sista You Got This, O. Festival, Productiehuis Cruz, Talentz Skool, SKVR en Gerser Media.
Bekijk het programma en reserveer je plek op https://islemunda.nl/programma/ 

Interview: Janine Kratzenberg