De Wijkmuziekschool vernieuwt

Marijn van der Linden is al ruim 16 jaar betrokken bij de Wijkmuziekschool. Sinds dit jaar is hij als coördinator verantwoordelijk voor het geheel.
Marijn van der Linden geeft les op de Wijkmuziekschool

Marijn van der Linden is al ruim 16 jaar betrokken bij de Wijkmuziekschool. Sinds dit jaar is hij als coördinator verantwoordelijk voor het geheel. Hij doet dat met een aanstekelijke energie en optimisme, die meteen merkbaar is als je een van de Wijkmuziekscholen binnenwandelt.

“Ik bemoeide me altijd al met van alles,” lacht de coördinator die ook gitaardocent is, “dus dit voelt niet als een grote verandering.” Wat niet wil zeggen dat hij alles bij het oude gaat laten, want de uitdagingen zijn groot. Muziekles lijkt nog minder vanzelfsprekend in de wijken waar de Wijkmuziekschool actief is. En met de groeiende armoede hebben veel ouders ook genoeg andere dingen aan hun hoofd. “Ik geef ook nog steeds les. Dat vind ik belangrijk om in contact met de kinderen te blijven. De kinderen die hier komen zijn vaak heel talentvol. Ze komen omdat ze dit zelf heel graag willen. Ze zijn er trots op dat ze een instrument te leen krijgen. Van hun sprankelende ogen krijg ik energie.”

Instrumenten nodig

Een van de dingen die Marijn als eerste heeft opgepakt is de vernieuwing van het instrumentenpakket. “We hadden daar lang heel zuinig mee gedaan. De instrumenten eindeloos opgeknapt. Soms ook te goedkoop ingekocht. Maar juist deze kinderen verdienen een goed instrument. En daarom hebben we flink geïnvesteerd. We zijn er nog niet. Er zijn bijvoorbeeld nog heel wat violen nodig. Daarom voeren we nu campagne met Support Ons. De meeste ouders van onze leerlingen hebben niet de middelen om vriend te worden. Maar er zijn er gelukkig ook die dat wel kunnen. Hopelijk kunnen we in begin van het nieuwe jaar een nieuwe set violen aanschaffen. 

Wil jij de Wijkmuziekschool supporten? Dankjewel! Ga naar skvr.nl/support en word vriend.