De WijkCultuurSchool is weer van start!

Op de WijkCultuurSchool ontdekken kinderen (8 t/m 12 jaar) hun creativiteit. Samen met buurtgenoten gaan ze wekelijks aan de slag met tekenen, theater, capoeira of muziek.
Kind die schildert

Nieuw klinkend avontuur!
Marijn van der Linden is coördinator van de Wijkmuziekschool. Hij vertelt waarom het leuk is om naar de WijkCultuurSchool komen. "Allereerst is het heel gezellig. Je komt altijd andere kinderen uit de buurt tegen. Wat ook leuk is, is dat je van alles kunt uitproberen want je krijgt altijd les in twee verschillende dingen: een les waar je zelf voor kiest en iets anders om te ontdekken. Alle lessen worden gegeven door docenten die in de wijk wonen of organisaties uit de wijk zoals Atelier de Kleine Vis in Delfshaven die voor de tekenlessen zorgt."

Gratis proeflessen en ondersteuning
Tot de herfstvakantie kan iedereen de lessen gratis komen uitproberen. Als je iets leuk vindt, kun je je opgeven en de rest van het jaar meedoen. Voor de ouders is het handig om te weten dat de Wijkcultuurschool samenwerkt met het Jeugdfonds Cultuur en Sport. Dat betekent dat je als je minder inkomen hebt, de lessen gratis zijn. Als je je kind opgeeft voor de lessen word je meteen in contact gebracht met iemand die weet of je daarvoor in aanmerking komt en die alles voor je regelt. 

“Veel ouders willen graag dat hun kinderen sporten”, weet Marijn, “maar cultuur is net zo belangrijk voor hun ontwikkeling. Je leert bijvoorbeeld om goed samen te werken, creatief te denken en jezelf te uiten. Het zijn allemaal vaardigheden waar kinderen op school, op straat en later in werk veel aan hebben."

Kijk welke lessen er bij jou in de buurt zijn en geef je kind op voor gratis proeflessen.