Culture & Crafts: mooie samenwerking leidt tot creatief traject

Empowerment, presentatie en het maken van mode stonden centraal in de cursus 'Culture & Crafts'. De zesweekse cursus werd feestelijk afgesloten met een presentatie op De Hillevliet in aanwezigheid van de heren Muyiwa Aiyedun en Ayodeji Badru namens de ambassade van Nigeria en Donald Okeke (voorzitter UNP).
Deelnemers van de Culture & Crafts workshop op podium in zelfgemaakte kostuums

De cursus kwam tot stand uit de samenwerking tussen Nigerian Woman of Integrity (NWOI), United Nigerian Platform (UNP) en SKVR, The Creative Network.

De deelnemers, voornamelijk afkomstig uit het netwerk van NWOI en UNP, maakten headwraps en kledingstukken die zowel hun eigen cultuur als andere culturen vertegenwoordigen. Vol trots toonden zij hun zelfgemaakte creaties op de catwalk, en namen hun certificaten in ontvangst. 

De cursus was onderdeel van het Mode en Erfgoed-programma van SKVR Hillevliet en werd mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet. SKVR, NWOI en UNP zetten de samenwerking voort. 
Veel van de deelnemers zijn deze zomer weer te zien tijdens de Oogstfeestparade (voorheen bekend als de Heritage Parade) en de Heritage Summerschool. 

Bekijk hieronder de video-impressie: