Buurtbewoners Hillevliet maken murals

Community artist Naomi King maakt in co-creatie met de wijk wandvullende grafitti schilderijen.
De kunstwerken zijn straks te zien in o.a. de dans- theater en muziekstudio’s van de nieuwe SKVR locatie Hillevliet.
Naomi King Naomi King

Op de eerste verdieping van De Hillevliet krijgen de ruimtes van SKVR steeds meer vorm. Verschillende kunstenaars zorgen ervoor dat de nieuwe locatie straks een kleurrijke en aantrekkelijke plek is met verwijzingen naar de buurt en haar bewoners. Community artist Naomi King nodigt buurtbewoners van alle leeftijden uit om samen te werken aan murals. Deze wandvullende grafitti schilderijen zijn straks te zien in o.a. de dans- theater en muziekstudio’s.

Tijdens inspirerende graffitiworkshops, voor bewoners uit Hillesluis en omgeving, worden verhalen uit de wijk gedeeld en schetsen gemaakt. De resultaten vormen de basis voor de werken die uiteindelijk blijvend op de muren te zien zijn. Uit alle deelnemers van de workshops wordt een topteam geselecteerd dat Naomi mee gaat helpen met het maken van de kunstwerken.

Voor deze co-creatie met de wijk heeft Naomi contact gezocht met verschillende groepen uit de buurt. Zo gaan er binnnenkort 2e jaars leerlingen van RVC De Hef met graffiti aan de slag en is er op zondag 21 november een workshop voor meiden van 10-20 jaar uit de buurt (zie agenda). Ook oudere wijkbewoners krijgen straks de kans om van SKVR Hillevliet echt een plek te maken van en voor de buurt.