Boekpresentatie en afsluiting workshopserie ‘Schilder je mee?’

De tweede serie 'Schilder je mee?' is feestelijk afgesloten met de presentatie van het boek met alle kunstwerken van de ouderen.
Boekpresentatie Schilder je mee

Het Project ‘Schilder je mee?’ is een initiatief om Rotterdamse ouderen te inspireren om creatief bezig te zijn en samen te komen. Dit keer is er niet alleen geschilderd, maar zijn er ook gedichten en verhalen geschreven door de ouderen. Het project is langs 30 verschillende locaties in en rondom Rotterdam geweest en er hebben maar liefst 313 ouderen meegedaan. 

De afsluiting

Tijdens de afsluiting van deze serie van ‘Schilder je mee?’ kwam een select gezelschap van deelnemers samen in de aula van de Hillevliet, de nieuwe locatie van SKVR, om hun gemaakte kunstwerken te bewonderen. De schilderwerken werden met trots bekeken en de gedichten en verhalen werden voorgedragen. “Ik vond het heel erg leuk en ik heb veel bijgeleerd,” vertelde een van de deelnemers.  

Het boek

Het thema van deze serie was ‘Herinneringen op het doek’ Dit gaf veel mooie verhalen van vroeger die tot leven werden gebracht in de schilderijen en gedichten van de ouderen. Alle kunstwerken en verhalen zijn samengevoegd in een boek dat werd gepresenteerd door Claudia Doesburg, directeur van SKVR.

De ouderen vertelden dat ze nooit hadden gedacht dat ze zo konden schilderen of schrijven. “Ik was stom verbaasd over wat ik kon,” aldus Theo. Niet alleen de ouderen hebben genoten van het project, maar ook de initiatiefnemers bestaande uit de Rotterdamse gemeente(raad), Stichting Pluspunt en SKVR. Heili Bassa, directeur van Stichting Pluspunt, vertelde dat het mooi was om te zien hoe geconcentreerd iedereen bezig was met zijn werk en hoe trots ze waren op het eindresultaat. Na het presenteren van het boek werd aangekondigd dat er steun is vanuit Gemeente Rotterdam om volgend jaar nog een serie van ‘Schilder je mee?’ te organiseren. 

Schilder je mee boeken

Schilder je mee op jouw locatie?

Wil je meer informatie over het deelnemen aan schilder je mee? Neem contact op

Peggy van Mosselaar, Projectleider Kwetsbare Ouderen
Mail naar p.van.mosselaar@skvr.nl
of bel naar 0616193039