Albeda en SKVR slaan handen ineen voor samenwerking met impact op jongeren

Albeda en SKVR, The Creative Network slaan de handen ineen voor een mooie samenwerking die gericht is op het bieden van gelijke kansen en participatiemogelijkheden voor jongeren en werkenden in Rotterdam en de regio Rijnmond.
Claudia Doesburg en Simone Fredriksz Foto door Merel van den Enden

Claudia Doesburg, directeur SKVR en Simone Fredriksz, lid van het college van bestuur van Albeda, benadrukken de immense waarde van de samenwerking door het aanbieden van excellent onderwijs en het bevorderen van actieve cultuurbeoefening voor jongeren.

Creatief potentieel en gelijke kansen
"Deze unieke alliantie tussen Albeda en SKVR zal een grote impact hebben op onze jeugd, door hen de mogelijkheid te bieden om hun creatieve potentieel te ontplooien en gelijke kansen te benutten. Met de ondertekening van dit convenant markeren we een nieuw tijdperk van samenwerking en empowerment voor jongeren in Rotterdam en daarbuiten. Onze gezamenlijke inzet voor gelijke kansen en inclusiviteit belooft een blijvende impact te hebben op de gemeenschap en de toekomstige generaties", aldus Simone Fredriksz, lid cvb Albeda.

Beide bestuurders werkten zij aan zij met studenten en muralist en docente Naomi King om een symbolisch kunstwerk tot stand te brengen, dat de diversiteit en kracht van de samenwerking weerspiegelt. 

Claudia Doesburg is trots op deze nieuwe samenwerking: "Samen komen we verder en kunst en cultuur moet voor iedere jongeren toegankelijk zijn om de beste versie van zichzelf te worden."