Mode & Erfgoed - SKVR Hillevliet

  • Cursussen, activiteiten en evenementen
  • Verbinding maken met jouw cultuur en die van de ander
  • Samen maken en samen doen

 

Jouw cultuur neem je altijd met je mee. Wat jouw gebruiken en rituelen zijn. Wat je viert, wat je eet, hoe je je kleed. Bij de cursussen, activiteiten en evenementen van Mode en Erfgoed bij SKVR Hillevliet is cultuur altijd aanwezig. Soms heel duidelijk. Bijvoorbeeld bij de Heritage Summerschool en Parade.  Soms meer op de achtergrond. Bijvoorbeeld bij het Naaicafé of de cursus Naaitechnieken.  
 
Samen maken en samen doen staat altijd centraal. Zo leer je ook van elkaar en over elkaar. Doe ook mee! Je bent van harte welkom. 

Korte film Heritage Parade en Summerschool 2023

Stichting Antilliaanse Culturele Activiteiten (stichting ACA) en SKVR, The Creative Network organiseerden in de zomer van 2023 de Heritage Parade en de Heritage Summerschool. In deze film van Merel van den Enden kijken we met verschillende betrokkenen en de beide organisatoren Sharmine Tweeboom (stichting ACA) en Ella Broek (SKVR) terug op deze fantastische editie.

Nieuws

Korte film Heritage Summerschool en Parade

Met trots presenteren wij de korte film over Heritage Summerschool en Parade 2023. In deze film van Merel van den Enden kijken we met verschillende betrokkenen en de beide organisatoren Sharmine Tweeboom van stichting Antilliaanse Culturele Activiteiten (ACA) en Ella Broek van SKVR terug op deze fantastische editie.
Lees meer

Heritage Netwerkbijeenkomst: terugblikken en vooruitkijken

Elkaars cultuur proeven. Kennis delen over klederdracht. Samen vieren, eten en dansen. Dat waren de ingrediënten van de Heritage Summerschool en Heritage Parade die deze zomer plaatsvonden tijdens de Zomer op Zuid.
Lees meer

Stichting Tailors & Wearers winnaar Dutch Design Awards

Wij feliciteren onze Mode- en Erfgoedcoördinator Ella Broek en haar collega's bij Stichting Tailors & Wearers. Zij wonnen gisteren de Dutch Design Awards in de categorie Mode.
Lees meer
Deze activiteiten komen er aan
09 december 2023

Zaterdag op Zuid

Op 9 december is het weer tijd voor de Zaterdag op Zuid! Ook SKVR is van de partij met het Mode Maaklab.
Lees meer