Beats, raps en muziek: een kijkje bij Zomercampus 010

We vieren de zomer! Met activiteiten op eigen locaties, in de buitenlucht, in co-creatie met onze docenten en samenwerkingspartners. Luis Inocente geeft deze zomer les op de Zomercampus010.

Het is heet buiten, bijna 30 graden, maar de deelnemers van de Zomercampus010 rennen en springen vol energie de trappen op van Sportcomplex Olympia. Zij hebben er zin in! De middag begint met een gezamenlijke lunch. Dat hebben ze ook wel nodig, want van 1 tot 5 volgen ze een goedgevuld programma. Om half 2 is het tijd voor de eerste activiteit. De kinderen worden verdeeld in groepjes en Dencio, Zacharia, Dila, Elif en Adaya gaan met meester Luis mee.

Het is de derde week van de Zomercampus voor Luis, die verschillende muzieklessen geeft voor SKVR in het onderwijs (o.a. IKEI en KunstID). ‘Het is heel fijn om weer in het echt les te geven’, vertelt hij lachend. De laatste maanden van het schooljaar moest het, vanwege het coronavirus, helemaal over een andere boeg: ‘Dat was echt omschakelen in het begin. Maar ik heb superveel van die tijd geleerd en dat neem ik allemaal weer mee.’ Wat het grootste verschil is tussen online lesgeven en in de klas staan? ‘De energie en de interactie zijn beter in de klas. Je voelt wat goed loopt en waar je moet aanpassen. Zorgen dat je iedereen meekrijgt en dat iedereen het leuk heeft.’

Dat Luis die skills volledig bezit, blijkt al snel tijdens zijn muziek-workshop. ‘Ik ben meester Luis en samen gaan we muziek maken!’ Zo, de toon is gezet. De kinderen kijken eerst nog een beetje voorzichtig door de ruimte: gaan wij ook echt mee doen? Na wat bodyclap-oefeningen begint de groep warm te worden voor deze workshop. En als meester Luis zijn beatbox-skills met de groep deelt, is echt iedereen mee.

Zacharia_Feijenoord