Laat je zien deze zomer!

Kunstenaars, muzikanten, makers, samenwerkingspartners en SKVR-medewerkers ontwikkelden de afgelopen tijd zomerprogramma's, geschikt voor alle Rotterdammers. Hierbij luisterden zij goed naar wat jij wil doen deze zomer.  Op deze pagina geven we een overzicht van wat er te doen is per leeftijdsgroep en vertellen we je meer over de programma's.

Volwassenen - 18 jaar en ouder

Zomerfestival

20 juli tot en met 28 augustus

Beleef het Zomerfestival bij SKVR met activiteiten voor jong en oud! Volg een cursus of workshop dans, muziek, fotografie, media, schrijven, mode, beeldend of theater.

Bekijk alle activiteiten
Mapping the portrait

25 tot en met 28 augustus

Mapping the Portrait is een creatief avontuur waar je je vol energie vier middagen in onderdompelt. Onder leiding van ervaren makers gaan we individueel en als groep aan de slag met het thema portret.

Ontdek mapping the portrait

Jongeren 13-18 jaar

Zomerfestival

20 juli tot en met 28 augustus

Beleef het Zomerfestival bij SKVR met activiteiten voor jong en oud! Volg een cursus of workshop dans, muziek, fotografie, media, schrijven, mode, beeldend of theater.

Bekijk alle activiteiten
010JAM

3 tot en met 15 augustus

Korte workshops, verdiepingssessies en coaching, samen met Rotterdamse kunstenaars, makers en organisaties uit de buurt.
Van rap tot streetart, vloggen tot afro-dans.

Lees alle informatie

Kinderen 6-12

Zomerfestival

20 juli tot en met 28 augustus

Beleef het Zomerfestival bij SKVR met activiteiten voor jong en oud! Volg een cursus of workshop dans, muziek, fotografie, media, schrijven, mode, beeldend of theater.

 

Bekijk alle activiteiten
Slot Ringdijk

3 tot en met 7 augustus

Aan de Ringdijk 50 staat een geheimzinnig gebouw. In de zomervakantie gaan we hier een echt kasteel van maken. We gaan het kasteel versieren, vlaggen ontwerpen, dansjes instuderen, filmpjes maken, zingen, trommelen en nog veel meer! 

Ontdek Slot Ringdijk
Fijn op het plein

Diverse data in de zomer

SKVR sluit deze zomer weer aan bij verschillende, laagdrempelige activiteiten door de hele stad. Vooral in Delfshaven kom je ons veel tegen met gratis, creatieve activiteiten. Hier sluiten we aan bij de 'Fijn op het plein'- activiteiten van JOZ en TOS. 
Inschrijven is niet nodig, je komt ons vanzelf tegen!

Jonge kinderen 0-5 jaar

Zomerfestival

20 juli tot en met 28 augustus

Beleef het Zomerfestival bij SKVR met activiteiten voor jong en oud! Volg een cursus of workshop dans, muziek, fotografie, media, schrijven, mode, beeldend of theater.

Bekijk alle activiteiten

Meer over de zomerprogramma's

Na al dat binnen zitten de afgelopen maanden stonden de kunstenaars, muzikanten, makers, samenwerkingspartners en SKVR-medewerkers bol van de ideeën om deze zomer creatief aan de slag te gaan. Ook vanuit de stad werd de vraag om jezelf creatief te uiten, om jezelf te laten zien steeds groter. Daarom organiseren we de hele zomer tal van activiteiten. Waar ga jij aan deelnemen?

Hiernaast zie je wat er deze zomer allemaal op het programma staat. 
 

 

Laat je zien tijdens het zomerfestival bij SKVR! 
Van 20 juli tot en met 28 augustus vind je bij ons inspirerende workshops en cursussen voor alle leeftijden en in alle kunstvormen. Van bootcamp tot etsen en van haarbanden maken tot theaterworkshops. 

Extra feest op woensdag en donderdag
Iedere woensdag en donderdag is het extra feest. Voor €15,- koop je jouw ticket.  Hiermee volg je twee (!) verschillende workshops en geniet je gratis van de randprogrammering. Je ticket is een dagdeel geldig.

Randprogrammering
De extra activiteiten variëren van dag tot dag. Kinderen gaan apenkooien, film kijken of laten zich verrassen door wat er nog meer te doen is. Jongeren en volwassenen swingen mee met de live muziek in het muziekcafe of laten hun dansmoves zien bij de silent disco. Moe van alle creativiteit? Rust dan even uit op het terras met een glaasje sangria.

Bekijk alle informatie en kies jouw zomeractiviteiten»

 

Laat je zien op Slot Ringdijk!

Onze locatie aan de Ringdijk (Schiebroek/Hillegersberg) toveren we van maandag 3 t/m vrijdag 7 augustus om tot een heus kasteel: Slot Ringdijk. Kinderen van 6 t/m 12 kunnen meedoen aan verschillende creatieve activiteiten rondom en in het slot. 

We ontwerpen onze eigen vlaggen, dansen op het kasteelbal, vloggen over onze avonturen en nog veel meer. Wees welkom en bouw mee aan Slot Ringdijk.

Deelnemen aan de activiteiten van Slot Ringdijk kan voor een hele dag, of voor de hele week. Op vrijdag 7 augustus wordt de ophaalbrug gehesen en gaat ons kasteel weer dicht, we sluiten af met een vorstelijke presentatie. 

Lees meer en schrijf je in»
 

Mapping the portrait (werktitel) is geen cursus of een workshop. Het is een creatief avontuur waar je je vol energie vier middagen in onder dompelt. Onder leiding van ervaren makers gaan we individueel en als groep aan de slag met het thema portret. In een tijd van social distance verbindt kunst en zoeken we als makers de verbinding weer op. Het wordt een zoektocht naar de mogelijkheden van het thema waarbij kunstvormen als schrijven, beeldende kunst, theater, media in elkaar over mogen lopen.  Er wordt afgesloten met een presentatie.

Deelnemen aan Mapping the portrait is mogelijk vanaf 18 jaar.
 

Lees meer en schrijf je in» 

Een programma voor en door jongeren (12-18 jaar) in samenwerking met Rotterdamse kunstenaars, makers en organisaties uit de buurt. Korte workshops, verdiepingssessies en coaching brengen de jongeren naar een eindproduct dat ze zelf gaan creëren. Van rap tot streetart, van vloggen tot afro-dans. Tussen 3 en 15 augustus gaat 010JAM los op Zuid en in West.

Binnenkort vind je meer informatie over 010JAM op deze website. Volg nu al @010jam op Instagram.

SKVR sluit deze zomer weer aan bij verschillende laagdrempelige activiteiten door de hele stad. Vooral in Delfshaven kom je ons veel tegen met gratis, creatieve activiteiten. Hier sluiten we aan bij de Fijn op het plein- activiteiten van JOZ en TOS. 

Samenwerken?
We bespreken ook graag de samenwerking met andere initiatieven die deze zomer plaatsvinden. Onze creatieve activiteiten zijn een mooie aanvulling op sport en spel.

Organisatoren van activiteiten kunnen contact opnemen met Mart Bechtold - m.bechtold@skvr.nl of bel 010-4361366

 

 

Zomercampus010 is bedoeld voor kinderen die deze zomer een leuke tijd willen hebben en een extra steuntje kunnen gebruiken. Zo kunnen ze weer vol vertrouwen en plezier aan het volgende schooljaar beginnen! Zo’n 6.000 kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen van 20 juli tot en met 28 augustus 2020 in hun eigen buurt in Rotterdam gratis deelnemen.

Zomercampus010‭ ‬wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam‭, ‬Jeugdfonds Sport‭ ‬&‭ ‬Cultuur en diverse partners uit de stad‭. SKVR is één van deze partners.

Bezoek voor meer informatie en aanmelden de website van Zomercampus010»

Van 14 t/m 16 augustus organiseren we samen met Jazz Is Jazz Blijft de Jazz zomerschool.
Een weekend lang volg je inspirerende workshops in een prachtig, groen stukje Rotterdam.

Lees meer en schrijf je in» 

Tijdens de zomervakantie organiseert het Maritiem Museum iedere zondag extra activiteiten in de museumhaven, voor jong en oud. Op 3 zondagen (26 juli, 9 augustus en 23 augustus) organiseren we samen met het museum drie tekenworkshops 'Haven in Beeld'.

De Leuvehaven is een bijzondere haven, het is namelijk een museumhaven! De grootste die Nederland heeft. Er is van alles te zien:  historische schepen, kranen, een stoombok en een graanelevator. In de workshop ga je met houtskool en kneedgum aan de slag om wat je ziet om te zetten naar een tekening, zonder dat je probeert alles precies na te tekenen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Maritiem Museum.