Peuter/kleuterdans

Wil jouw kind ook het liefst bewegen, dansen, rollen en springen? In deze les kunnen ze hun bewegingsmogelijkheden ontdekken en vergoten.

Prijs voor 36 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 228,00
  • Jaarcursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 3 t/m 4 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Woensdag
15:00 - 15:45 uur
30-08-23 t/m 12-06-24
Erik van Duijvenbode
Inschrijven gratis proefles

Kinderen van deze leeftijd hebben een groot inlevingsvermogen en veel bewegingsenergie. De les sluit daarbij aan en stimuleert hun creativiteit. Muziek speelt een belangrijke rol: liedjes om mee te zingen maar ook klassieke/moderne muziek. Naast de motorische ontwikkeling wordt hierdoor ook de expressiviteit en muzikaliteit ontwikkeld en gestimuleerd. 
Maar het plezier staat natuurlijk voorop!


Deze les is geschikt voor jongens en meisjes van 3 en 4 jaar en wordt alleen op locatie Romeijnshof aangeboden. 
 

De les

We werken aan de hand van thema’s als dieren, herfst, vakantie etc. Na de opwarming doen we oefeningen in de kring, zittend en staand. We doen dansliedjes voor het plezier en de muzikale ontwikkeling, grondbewegingen en verschillende sprongen. De kinderen worden uitgedaagd om vaste bewegingen te leren en na te doen; natuurlijk is er ruimte voor dansimprovisatie. Spannende verhalen en sfeervolle muziek ondersteunen en versterken de bewegingen. Zo leren ze spelenderwijs. 


Aanvullende informatie


•    SKVR Dans zet in op een doorlopende leerlijn; als het kind 5 jaar is kan die doorgaan met de cursus Kleuterdans, bij 6 jaar is er een keuze tussen modern, klassiek en urban (niet op elke locatie zijn er alle stijlen).
•    Gewenst is kleding waarin de kinderen goed kunnen bewegen dus geen strakke kleding. Wat betreft schoentjes, kan u de docent vragen wat handig is op de locatie.