Zomerprogramma BSO's - Hillevliet

Deze zomer organiseert SKVR veel gave activiteiten en workshops speciaal voor BSO’s en zomerscholen. Leer je eigen bordspel maken, raps schrijven, speel jouw favoriete theaterscene of maak muziek!
Datum:
16 juli 2024 — 20 augustus 2024
Tijd:
10:00 - 16:00 uur
Locatie:
Hillevliet 90, Rotterdam
Kinderkunstfestival_Gaby Jongnelen

Ontdek wat er te beleven is tijdens ons zomerprogramma! Er is voor ieder wat wils. Van kunst en design tot dans, theater en fotografie. De kinderen zullen in groepen worden verdeeld over de verschillende activiteiten. Je kan je inschrijven per dagdeel of de gehele dag. Beleef het mee is een apart programma voor de jongere kinderen. 

Kosten: 125 euro per 15 leerlingen voor een dagdeel. 

Ochtendprogramma: 11:00 - 13:00 uur

Middagprogramma: 14:00 - 16:00 uur

Beleef het mee: 10:00 - 12:00 uur

Schrijf je hier in

 

Hieronder vind je het rooster

DatumDagdeelDisciplines
 
Maandag 22 juliOchtend (11.00-13.00 uur)Schrijven (rap), Muziek (DJ, tech, etc), Theater, Dans
Maandag 22 juliMiddag (14.00-16.00 uur)Schrijven (rap), Muziek (DJ, tech, etc), Theater, Dans
Donderdag 25 juliOchtend (11.00-13.00 uur)Beeldend, Muziek (instrument), Dans, Musical
Donderdag 25 juliMiddag (14.00-16.00 uur)Beeldend, Muziek (instrument), Dans, Musical
Dinsdag 13 augustusOchtend (11.00-13.00 uur)Bordspellen/puzzels maken, Schrijven, Dans, Muziek (instrument)
Dinsdag 13 augustusMiddag (14.00-16.00 uur)Bordspellen/puzzels maken, Schrijven, Dans, Muziek (instrument)
Donderdag 15 augustusOchtend (11.00-13.00 uur)Dans, Muziek (DJ, tech, etc), Theater, Beeldend
Donderdag 15 augustusMiddag (14.00-16.00 uur)Dans, Muziek (DJ, tech, etc), Theater, Beeldend
Maandag 19 augustusOchtend (11.00-13.00 uur)Beeldend, F&M, Mode, Musical
Maandag 19 augustusMiddag (14.00-16.00 uur)Beeldend, F&M, Mode, Musical
Dinsdag 20 augustusOchtend (11.00-13.00 uur)Mega Maffe Muziekquiz, Dans, Beeldend
Dinsdag 20 augustusMiddag (14.00-16.00 uur)Mega Maffe Muziekquiz, Dans, Beeldend

 

Schrijf je hier in

 

Het programma

Beeldende kunst

Het ontdekken van kunst en design. In 1 uur tijd gaan de kinderen met verschillende technieken en materialen werken en een eigen kunstwerk maken. We gaan tekenen, schilderen, met klei werken of bouwen met gevonden of gerecyclede materialen. Kunst, design en natuur komen hier aan bod. Aan het eind van de workshop heeft iedereen iets om mee naar huis te nemen. 

Muziek (instrument)

Een zilveren klank toveren uit een dwarsfluit! Aan de slag met bodypercussie? Of altijd al op een ukelele willen spelen? Ontdek het in de workshops muziek (instrument). Kinderen maken kennis met een instrument en leren in 1 uur de basis van dit instrument. Samen beleef je veel muziekplezier en spelen de kinderen zelfs eenvoudige liedjes. Theater: Tijdens de theaterlessen gaan de kinderen aan de slag met verschillende speelstijlen, tekstbehandeling en rolverdieping. Herkenbare, nieuwe en eigen verhalen komen tot leven. Samenspel, uitdrukking geven aan emoties, verhaalopbouw, personages en eigenheid spelen een centrale rol in de lessen. De verhalen worden vertaald naar spelopdrachten en scènes.

Fotografie & Media

Vind je het superleuk om te fotograferen? Wil je wel eens een animatiefilm maken? Ben je benieuwd wat er allemaal kan met de computer, iPad of je telefoon? Dan is de workshop fotografie en media zéker iets voor jou! Schrijf en verfilm jouw eigen verhaal. De kinderen krijgen tips van de docent voor het verzinnen van een filmscript: Waar gaat het over? Wie spelen erin en in welke tijd? Is het script af, dan gaan ze aan de slag met het bouwen en modelleren van het decor en de personages. Ze gaan geluiden verzamelen, spreken teksten in en voegen alles samen tot een korte stop-motion film.

Musical

Vind je zingen en acteren het leukste om te doen? Volg dan de Musical workshop! Van Aladdin tot Frozen, van Annie tot Shrek: van al deze verhalen is een musical gemaakt. In welke musical zou jij het liefste spelen? Samen kiezen jullie een verhaal en komen jullie door oefeningen tot een geweldige scène, waarbij de jullie de fijne kneepjes van het vak aangereikt krijgen. 

Mode

In het Mode Maaklab maak je mode en kunstwerken van stof, met nieuwe technieken en divers materiaal. Maak een tas, telefoonhoesje of pennenzak. Ontwerp kleding op papier. Maak miniatuurkleding. En doe mee met viltfiguurtjes maken, borduren of vingerbreien. De docenten geven jullie leuke opdrachten en helpen je met goede ideeën en slimme tips.

Muziek

Dromen je ook van je eigen muziek maken en hiermee de over de wereld reizen? Zet dan nu de eerste stap en kijk of dit wat voor jou is! Mixen. Muziek tellen. Scratchen. Doe mee met de docenten en maak kennis met de wereld van de technische muziek.

Dans

Onze dansdocenten met diverse specialisaties nemen de kinderen mee in de wereld van Hiphop, Afrohouse of Housedance. Grote, krachtige én vloeiende bewegingen op opzwepende ritmes of juist klassieke muziek. Inhoud kan worden aangepast per groep.

Schrijven (gecombineerd met muziek of atelier)

Tijdens deze workshop leren de kinderen de techniek van het schrijven en presenteren van een rap (muziek). Ze gaan aan de slag met de techniek van muziek maken en het schrijven van een persoonlijke tekst. Deze worden gecombineerd in een rap. Er kan ook gekozen worden voor het schrijven van een filmscript, verhaallijn of tekening, wat gecombineerd kan worden met de disciplines beeldend en fotografie en media. Bordspellen maken/puzzels maken: De kinderen gaan hun eigen bordspellen maken. Het fijne is dat ze het binnen de les kunnen testen en het resultaat mee naar huis kunnen nemen, om het vervolgens te gaan spelen met familie of vrienden.

Beleef het mee

Speciaal voor de jongere kinderen (t/m 7 jaar). We gaan dansen. Luisteren naar een mooi verhaal. En kijken naar een mini-concert. Allemaal speciaal voor kleintjes.

Mega Maffe Muziekquiz

De Mega Maffe Muziekquiz is een vrolijke show waarin de klas verdeeld wordt in twee groepen en het tegen elkaar opneemt. Met behulp van live muziek, grappige vragen en opdrachten komen de kinderen meer te weten over muziek en muziekinstrumenten. Showmaster Sven leidt alle quizrondes in met een korte sketch. Alle leerlingen worden actief betrokken bij de quiz. Welke groep heeft de creatiefste oplossingen en wint in muzikaliteit?

Schrijf je hier in