Symposium Iedereen is een kunstenaar

Welkom op 22 maart in plaats van 19 januari!
In 2023 startten Aafje en SKVR de pilot 'Iedereen is een kunstenaar', hybride kunstworkshops voor Rotterdamse ouderen. Dit symposium maakt deel uit van de pilot en gaat over impact, ervaringen en kennisdeling. Voor professionals uit zorg- en welzijnsinstellingen, artsen, beleidsmakers, mantelzorgers, kunstenaars en andere belangstellenden.
Datum:
22 maart 2024
Locatie
SKVR Hillevliet
Adres
Hillevliet 90, Rotterdam
Welkom
Na aanmelding
Toegang
Gratis
Tijd
13:30 - 16:00 uur + netwerkborrel
Iedereen is een kunstenaar ouderen

Hoe kunnen de zorg- en de culturele sector elkaar aanvullen om het welzijn van ouderen te verbeteren? 
Deze vraag was het vertrekpunt van een inmiddels hechte samenwerking tussen zorginstelling Aafje en SKVR, The Creative Network. Hieruit ontstond de pilot Iedereen is een kunstenaar, hybride kunstworkshops voor ouderen. 

Na een jaar succesvol experimenteren reflecteren we met elkaar op de behaalde resultaten en kijken we vooruit naar het 2e jaar van deze pilot. 

Programma Symposium
13:30 uur Inloop
14:00 uur Opening door wethouder Ronald Buijt (zorg, ouderen en jeugdzorg)
14:15 uur Presentatie over het project en panelgesprek vanuit de praktijkervaring
15:15 uur Presentatie impactmeting en panelgesprek met beleidsmakers
16:00 uur Netwerkborrel

Symposium Iedereen is een kunstenaar bijwonen?
Heb je interesse om bij het symposium aanwezig te zijn, dan ben je van harte welkom! We vragen je aan te melden via de aanmeldlink onderaan dit bericht. 

Pilot Iedereen is een kunstenaar 
SKVR en Aafje startten in 2023 de pilot Iedereen is een kunstenaar, een serie kunstworkshops voor Rotterdamse ouderen. De workshops zijn hybride. Ze worden online uitgezonden zodat deelnemers - in groepsverband - op de zorglocatie mee kunnen doen. En dat zijn inmiddels 17 locaties. 
Dit maakt dit hoogwaardige aanbod betaalbaar, toegankelijk voor zoveel mogelijk ouderen en zorgt ervoor dat de ouderen niet hoeven te reizen. 

Ons doel is ouderen mentaal en fysiek gezond te houden en eenzaamheid te bestrijden. Deze impact monitoren we gedurende de pilot. 
Onderdeel van de pilot is een jaarlijks symposium waarop we onze kennis delen met elkaar, andere zorg- en kunstinstellingen, artsen, beleidsmakers, mantelzorgers, kunstenaars en met andere beroepsmatig geïnteresseerden. 

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt dit programma voor 2 jaar.

Contact
Wil je nu al meer weten over Iedereen is een kunstenaar? Of over onze andere projecten voor ouderen? Mail Peggy van Mosselaar, SKVR projectleider ouderen: p.van.mosselaar@skvr.nl