Hillevliet festival

De Hillevliet bestaat 1 jaar en viert haar verjaardag op zaterdag 8 juli 2023 tijdens Hillevliet Festival! Kom jij ook?
Datum:
08 juli 2023
Tijd
13:00 - 19:00 uur
Locatie
De Hillevliet
Adres
Hillevliet 90, 3074KD Rotterdam
Toegang
Gratis, aanmelden niet nodig
hillevliet

De locatie SKVR Hillevliet is te vinden in verzamelpand 'De Hillevliet'. Naast SKVR zijn hier ook andere organisaties te vinden zoals Zuid.Boijmans, EMI en de Makerij.

Tijdens het Hillevliet festival kun je meedoen aan een kunstworkshop in De Kunstwerkplaats, maak je kennis met het archief van Arte Útil, kom kijken naar 'Boijmans op de planken' en bouw je samen met kunstenaar Quentley Barbara mee aan een heus kunstwerk. ✨ Zelf aan de slag in de werkplaats van een goudsmid? Dat kan bij De Makerij. Ook aan de feestbeesten is natuurlijk gedacht. We gooien de heupjes los op de live muziek van de SKVR Brassband, soulzangers Joni & Kaya Jules, Afrikaanse gospelmuziek door Kevin Bokomo en Arabische jazzmuziek van trio MaDaBa, gepresenteerd door North Sea Jazz Round Town.

Al deze activiteiten maken hongerig. Dus vergeet niet je energie op peil te houden met het lekkere eten van de Volkskantine en de buurt barbecue. Kom jij ook? De toegang is gratis en iedereen is welkom!

SKVR laat van zich horen en is te zien met: de opening van The Creative Space, de Hillevliet Dance Battle en een expo in de hal.

Creative Space + expositie 'Story of my live'
The Creative Space vind je op de eerste verdieping bij SKVR. Het is een creatieve ruimte voor en door jongeren. Hier kunnen jongeren elkaar ontmoeten, talent ontwikkelen en werken aan hun skills.

Tijdens het Hillevliet festival ontmoet je in The Creative Space  jongeren die zich ook lieten inspireren en deelnamen aan programma's als Van droom naar doel is doen' en 'Music Academy'. Ze vertellen welke vaardigheden ze hebben geleerd en hoe ze deze nu toepassen in hun werk, ondernemingen of opleidingen. In de centrale hal van De Hillevliet vind je de foto-expositie 'Story of my life' van deze en andere jongeren. 

Hillevliet Dance Battle 
Niet te missen tijdens het Hillevliet festival is de 1-on-1 allstyle dance battle voor en door de scene. Iedereen is welkom om deel te nemen. Inschrijven 13:00 uur op locatie. Verwacht een toffe jury, dj, een entertaining host en een promoshow van de jongerencursussen van SKVR Hillevliet ’. Are you ready?
Met juryleden Gilbriano a.k.a Popeye, Giorgio van Albeda Dans en Kelly van X-gen crew zullen je skills goed gezien worden.

 • MC Sniggy
  Oud Nederlands kampioen Beatbox, bekend van Hollands Got Talent en punchoutbattles. Tijdens de All styles battle zal hij zijn skills wederom inzetten.
 • DJ Don Dev
  Met zijn roots vanuit de Breaking scene is hij regelmatig in clubs, festivals en battles te zien.
 • Giorgio
  Danser & entertainer. Betrokken met de scene, je kan hem vinden op het Albeda Danscollege, Flashbackzz battles of op de dansvloer.
 • Kelly
  Represent Xgen crew. Nationaal en internationaal bekend als freestyle danseres met de stijlen Hip Hop, house en meer.
 • Pop-I
  Is een danser/popper met een Old School flavour. Hij is al actief sinds de jaren 80, toen hiphop en Popping kwam overwaaien uit Amerika.

Er is een prijzenpot van € 250,- voor de winnaar!