Oproep voor Denktank Dementie

Hoe zorg je ervoor dat ouderen een zo prettig, betekenisvol en gezond mogelijk leven kunnen leiden? 

SKVR staat voor impactvolle cultuurbeoefening en ouderen hebben daarbij onze bijzondere aandacht: zelfstandig wonende ouderen, bewoners in een zorginstelling en ouderen die de dagbesteding bezoeken. Door creatief bezig te zijn (her)vinden mensen hun zelfvertrouwen, ontmoeten zij de ander en staan zij opener in het leven. SKVR heeft al veel ervaring met aanbod voor vitale en kwetsbare ouderen en gaat nu aanbod ontwikkelen voor ouderen met dementie.

Doe mee aan de Denktank
Om elkaar te inspireren, kennis op te doen en te delen organiseren wij een Denktank Dementie voor professionals en ervaringsdeskundigen. Met deze Denktank willen we de komende tijd twee keer (online) bijeen komen om in gezamenlijkheid het gesprek aan te gaan over de bijdrage die actieve cultuurbeoefening kan leveren voor mensen met dementie (en eventueel hun mantelzorgers). In de Denktank komen bijvoorbeeld activiteitenbegeleiders van zorginstellingen, case-managers dementie, gespreksleiders Alzheimer café’s, huisartsen, coördinatoren mantelzorg, ervaringsdeskundigen en kunstenaars en experts van SKVR bijeen. Er is plek voor ca. 5 experts in de Denktank. Het is onze inzet om van de Denktank een verrijkende ervaring voor alle deelnemers te maken.

Vindt u ook dat deze ouderen ertoe doen? Wij komen graag in contact met u! Stuur een mail naar Peggy van Mosselaar: p.van.mosselaar@skvr.nl, projectleider Kwetsbare ouderen.