Young Roffa Songcontest

  • Leerlingen van diverse VO scholen
  • Eigen song met rap en zang
  • Online coaching door bekende rappers, zangers en producers
  • Opnemen van een eigen track
  • Finale 2020 - 19 juni 
  • Informatie deelname h.tollenaar@skvr.nl

Finale gemist? Kijk hem hier terug.

Young Roffa Songcontest 2020
Ondanks dat het Songfestival door de Coronacrisis in 2020 niet door ging is de Young Roffa Songcontest in alternatieve vorm wel verder gegaan. Deelnemers kregen online les, songs werden online gedeeld en aan het einde van het traject vond er een online stemronde plaats. 

19 juni 2020 vond de finale plaats van Young Roffa Songcontest. Kijk hieronder de uitzending terug. Of bekijk de video op Vimeo.En bekijk de foto's

&

Dit zijn de tracks van 2020

WE ARE DRAMA - Nieuwe Nachtmerries (Winnaar publieksprijs)
Coach: Diamanta 

Chanelle - Zang Vocaliste, Yana - Zang Vocaliste, MC Sija - Rap Vocaliste, MC Tessa - Rap Vocaliste, MC Rachel - Rap Vocaliste, MC Ximena - Rap Vocaliste, MC Lika - Rap Vocaliste

Het is een verwarrende tijd. Maar dit is ook het moment om je best te doen en betere keuzes te maken voordat het te laat is.


Dylara - Chosen One (Winnaar Jury Prijs)
Coach: Ravy

Het leven valt niet mee voor dit meisje met een donkere huidskleur. Ze klikt niet met veel mensen en voelt zich daardoor anders. Maar net als in films; she might be the chosen one, omdat het altijd de weirdos zijn die wereld redden.

 


Sarah ft. Eline - Supposed To Do
Coach: Ravy
Beiden zangeressen hebben iemand verloren. Ieder op een eigen manier maar ze delen dezelfde pijn.


Djeremmy & Joridino - Bel je Chick
Coach: JSonic

Een lekker dance track voor de zomer, als de sombere dagen achter de rug zijn. Djeremmy en Joridino hopen binnen kort iedereen weer op de dansvloer te zien om los te gaan!

This is how we roll

Van rap workshop naar professionele performance
Leerlingen tussen van 12 tot 14 jaar uit het voortgezet onderwijs krijgen de kans om hun verhaal te vertellen en te vertalen naar een eigen song met rap en zang. Ze worden online gecoacht door bekende rappers, zangers en producers. Deelname is gratis.

Tien groepen, tien coaches, 1 winnaar 
Aan deze eerste editie van Young Roffa Songcontest doen leerlingen van diverse scholen mee uit verschillende delen van Rotterdam. De leerlingen kregen – onder schooltijd - een workshop van één van onze coaches. Stuk voor stuk gerenommeerde namen uit de (Rotterdamse) urban scene, zoals Excellent, Ravy, Jsonic (Stylus Music) en Blackrockstar. 
Leerlingen die enthousiast zijn, doen nu gratis mee aan het vervolg: de Young Roffa Songcontest. In vier lessen maken maximaal tien groepen  een eigen track, onder begeleiding van één van de coaches. Welke beat gebruik je? Hoe schrijf je een goede tekst? Deze jongeren weten het straks allemaal. 

In de laatste les van het traject kiest de coach samen met de groep een winnaar. De gelukkigen (één per groep) maken met behulp van hun coach een demo via een online muziekprogramma. 
Deze demo plaatsen we op de website waarna online gestemd kan worden op de nummers. Daarnaast zal een onafhankelijke en deskundige jury ook punten uitdelen. 
De winnaar gaat zijn demo opnemen in de professionele studio van RapRecent. 

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief VO.

Ravi

Female rapper, songwriter, danser en content creator… deze vrouw is het allemaal. 
Ravy raakt verslingerd aan rap in haar kinderjaren, toen ze naar old school hip hop luisterde om Engels te leren.

In haar muziek combineert Ravy rap met pop, electronic dance music en r&b. Ook klinken Indiase en Surinaamse invloeden door in haar zelfgeschreven, Engelstalige songs. 

Ze werkte samen met producenten en songwriters van o.a. Rihanna, Cardi B en Bruno Mars.
Sinds kort filmt zij ook videoclips voor andere artiesten.

 

BlackRockstar

Rivelino Rigters – aka Blackrockstar - is rapper, schrijver en talentcoach. Hij bracht diverse platen uit, waarvan Growing en Easy Lover de bekendste zijn. In 2019 werd Blackrockstar genomineerd voor een Zilveren Duif in de categorie Best Urban Gospel Artist. Op dit moment werkt hij aan zijn derde boek én een volledig Nederlandstalig album, waarmee hij langs 10 gevangenissen gaat toeren, samen met zijn live-band.

blackrockstar.com

 

Excellent

Excellent, echte naam Roy Harvey Samuel, is een Nederlandse rapper en voormalige battle-MC. Hij bedacht en hoste het programma PunchOutBattles, maar is nu één van de drijvende krachten achter Stichting Rap-recent.

Excellent raakte in de jaren ‘90 geïnspireerd door o.a. Eminem en N.W.A. Als rapper liet hij van zich horen in tig van battles en toernooien en maakte hij deel uit van de groep Tuigcommissie en X2C. Verder trad hij op diverse albums aan als gast rapper en nam hij deel aan het vuurwerkproject Vingers in de Lucht.

Last but not least geeft Roy rap workshops op basisscholen, in buurthuizen en nu dus bij… Young Roffa Songcontest!
 

JSonic

Rotterdamse producer, muzikant en artist-coach JSonic (Jason Steba) runt zijn eigen artist service bureau Stylus Music.  

Jason is niet bang om muzikale grenzen op te zoeken en muziekstijlen met elkaar te mengen. Het werken met artiesten uit verschillende genres, zoals Excentriek, MTA Savage en Shah, heeft hem hierin beïnvloed.

Als coach werkt Jason niet alleen nationaal: in 2018 begeleidde hij maar liefst 20 deelnemers voor ‘Roots and Routes’ in Keulen en ‘Sinja Toka Cu Nos’ in Aruba. 

JSonic gelooft dat je telkens je eigen grenzen moet verlegen en doorbreken om zo de beste versie van je zelf te worden en je muziek te kunnen presenteren aan de wereld. Vanuit deze visie haalt hij het beste uit jonge talenten naar boven.
 

 

 

Melissa

Melissa groeide op in een muzikale familie. Maar pas toen ze door haar zus op het podium werd uitgenodigd om een liedje mee te zingen, ontdekte ze haar zangtalent. Zowel zij als haar zussen waren verrast te horen hoe goed het klonk. Op dat moment was Melissa’s missie duidelijk: ze ruilde haar mode opleiding in voor de muzikantenopleiding van het Albeda College.

In 2016 maakte Melissa Lopes twee cover-medleys met nummers van o.a. Cho, Jonna Fraser, Broederliefde en Ronnie Flex. Daarmee ging ze viral op Youtube en kort daarna sloot ze een platendeal bij het label Couture 33 van mede Rotterdammer Winne. Haar eerste EP ‘Single’ kwam in 2017 uit.

 

 

Monta

 

MC Monta (Yannick Monteiro Cabral) uit Charlois, Rotterdam Zuid, maakt Hip Hop met een positieve boodschap. Zijn nummers zitten vol creativiteit en rake punchlines.

Zijn lijst met finaleplaatsen is lang: van Fanatics tot de Grote Prijs van Rotterdam. Hij won o.a. de 010 Rookie of the Year Award, maar zijn meest memorabele overwinning is de Music Matters Award in 2015. Samen met zijn live band MothersGrooveBox was Monta heel 2016 muziekambassadeur van Rotterdam.

In 2018 rondde hij de opleiding muzikant/producer aan het Albeda af. Nu is hij druk bezig met het maken van nieuwe nummers, met optreden en het geven van workshops zoals nu voor Young Roffa Songcontest.
 

JM

De Haagse JM rapt, zingt, produceert en schrijft songs, in het Nederlands én in het Spaans. Hij bracht al twee EP’s uit en dropt sindsdien iedere twee weken een nieuwe track. 

In 2018 schreef JM zijn eerste Spaanstalige nummer voor producent Shafique Roman. Dat viel op en sindsdien wordt JM overladen met beats en projecten. Hij schreef mee aan de track Wine van GLOWINTHEDARK ft. Angelo King en een paar maanden later kwam Chupa Chup uit, in samenwerking met Jorda & Peso El Connect. Dit nummer – inclusief officiële videoclip - scoorde goed in o.a. de La Vida Loca playlist. 

Zo gedreven als hij is gaat JM door met schrijven, uitwerken en opnemen van nummers, om in de toekomst mee te kunnen optreden in clubs en op festivals. 
 

 

Jonathan

Jonathan is een talentcoach afkomstig uit Rotterdam. Hij begeleid jongeren met verschillende talenten zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen in wat zij leuk vinden.

Daarnaast is hij actief als filmmaker. Hij schiet videoclips voor verschillende artiesten, maakt bedrijfsfilmpjes en aftermovies van events. 

 

Coach: Diamanta

Diamanta is een artiest, ondernemer, persoonlijke trainer en doet daarnaast nog heel veel meer.

Splits op de dj-booth tijdens het uithalen van hoge klanken kan ze als de beste. Diamanta zingt en danst in haar eigen stijl, genaamd:Tropic mystique.

Ze heeft optredens als gast bij DJ's zoals Lowlands Band, Kyteman, Dj Tommi, Kubus, Latin Grammy Award-winnaar Hildward Croes en nog veel meer. 

Diamanta heeft releases geschreven en opgenomen voor artiesten als Gregor Salto, Wiwek, Tjeerd Oosterhuis en Clifford Goilo.

 

DIAMANTA - Heart Beaten


 

Partners


Jong Roffa   Zangexpress   Rap Recent  Banlieue


De Young Roffa Songcontest is opgezet als onderdeel van het Young Roffa Songfestival, een samenwerking met ZangExpress.