Young Roffa Song Contest

  • Workshops door bekende rappers, zangers en producers
  • Eigen song met rap en zang
  • Opnemen van een eigen track
  • Finale met live uitzending (online)
  • Deelname is gratis
  • Informatie deelname h.tollenaar@skvr.nl

Young Roffa Song Contest 2021

De finale vond plaats via een livestream in samenwerking met Rotterdam Festivals, Quardin en de bibliotheek Rotterdam.  Tijdens de finale livestream werden de winnaars gekozen en kon je genieten van optredens van De Brassbandschool, Eusebio, Poetry Circle: Tess Ravenberg, Poetry Circle: Ishfarah Esseboom, en Make You Move. 

Rass King Music en Lewis waren de geweldige hosts! 

Kon je zelf niet meekijken? Niet getreurd. Bekijk hieronder de finale terug!

 

De tracks 
Vijf weken lang hebben Rotterdamse jongeren onder begeleiding van bekende namen uit de (Rotterdamse) urban scene, zoals Excellent, JSonic en Vlins een eigen rap en/of song geschreven en opgenomen. Tijdens de finale livestream van 21 mei maakte een vakjury bestaande uit Melissa Lopes, Fariesh Abdoelrahman en Sammie Sedano de winnaars bekend. 

Chamo Brothers- Mijn Wijk
Coach: Vlins

Stem hier


J&J- Mama
Coach: Excellent
School: HPC Centrum

Stem hier


JD En SD3- Toekomst
Coach: Excellent
School: HPC Centrum

Stem hier


Kish- Pengthings (Winnaar Publieksprijs)
Coach: Jsonic
School: Melanchthon wilgenplaslaan

Stem hier

Pengthings is een zomerse track special gemaakt voor de ladies!


NHX JFX V11- Ik Ben Op Money (Winnaar Aanmoedingsprijs)
Coach: Excellent
School: HPC Centrum

Stem hier


R3ss- Vinden (Winnaar Juryprijs)
Coach: Vlins

Stem hier


Rakeem- Weet Waar Ik Sta
Coach: Vlins

Stem hier


Silence & Ella- Party
Coach: Vlins

Stem hier


 

Ter ere van het songfestival dat dit jaar plaatsvindt in Rotterdam, hebben de finalisten van Young Roffa Song Contest een song weten te maken over Rotterdam of over zichzelf. De finalisten maken kans op toffe prijzen: een professionele clip opname bij Quardin of een professionele studiosessie onder begeleiding van een coach bij Louvri. 

Young Roffa Song Contest is een onderdeel van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. openuptorotterdam.eu/stadsprogramma

 

This is how we roll

Eurovisie Songfestival ❤ Young Roffa Song Contest
Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Rotterdam. Rotterdamse jongeren hebben minstens net zo veel talent als de deelnemers aan het festival. Daarom gaven we iedereen van 12 tot en met 17 jaar de kans om hun verhaal te vertellen en te vertalen naar een eigen song met rap en zang. Op 21 mei wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Young Roffa Song Contest Finale die we live uitzenden via onze online kanalen. 

Over de coaches
De workshops werden verzorgd door onze coaches. Dit zijn stuk voor stuk bekende namen uit de (Rotterdamse) urban scene, zoals Excellent, Monta, Jsonic en Vlins. In het overzicht hiernaast, of als je dit leest op je telefoon hierboven, maak je kennis met alle coaches.

Iedere groep werkte met de coach aan een eigen track. Welke beat gebruik je? Hoe schrijf je een goede tekst? Als deelnemer weet je het straks allemaal. 

Je meet met je coach vijf keer online en gaat dan samen met andere deelnemers werken aan een (eigen) song met rap en zang.  De online coaching sessies zijn op woensdag met coach Rass King en donderdag met coach Diamanta.

woensdag    07-apr-21    19:00 - 20:30    
woensdag    14-apr-21    19:00 - 20:30    
woensdag    21-apr-21    19:00 - 20:30    
woensdag    28-apr-21    19:00 - 20:30    
woensdag    19-mei-21    19:00 - 20:30    

donderdag    08-apr-21    19:00 - 20:30
donderdag    15-apr-21    19:00 - 20:30
donderdag    22-apr-21    19:00 - 20:30
donderdag    29-apr-21    19:00 - 20:30
donderdag    20-mei-21    19:00 - 20:30

Producent en muzikant Rass King

Rass King (voorheen bekend als Rass Motivated) is het muzikale alter ego van de 29-jarige Rotterdammer Sherandell Maynard. 

“Mijn grootste inspiratiebronnen zijn de liefde, mijn familie en mijn vrienden. Mijn doel is om met alles wat ik doe bij te dragen aan een betere wereld en mijzelf verder te ontwikkelen als muzikant/producer maar ook als mens.” 

Rass King begon zijn carrière als Reggae & Dancehall artiest: hij was support act van o.a. Damian Marley & Nas, Gentleman, Gyptian en Sizzla en trad op in o.a. Heineken Music Hall en Ahoy Rotterdam.

In 2011 bracht Rass King zijn eerste EP uit, twee jaar later zijn debuutalbum Who Am I. In 2016 sloot hij met Mind Of A Rebel het hoofdstuk Rass Motivated af. Na afronding van zijn muziekopleiding gaat hij als muzikant en producer verder onder de naam Rass King. 

Hij tekent als producer bij Couture 33, het label van rapper Winne. Daar produceert hij o.a. voor Melissa Lopes maar ook voor het succesvolle album Oprecht Door Zee van Winne zelf. Als vocalist en muzikant is Rass King bezig met het ontwikkelen van “een fris en nieuw, maar vooral breder geluid”, dat terug te horen zal zijn op zijn toekomstige releases.

 

Meer producties van Rass King vind je op YouTube.
Kijk hier voor een flashback naar een 101Barz sessie met Rass Motivated.

Diamanta is een artiest, ondernemer, persoonlijke trainer en doet daarnaast nog heel veel meer.

Splits op de dj-booth tijdens het uithalen van hoge klanken kan ze als de beste. Diamanta zingt en danst in haar eigen stijl, genaamd:Tropic mystique.

Ze heeft optredens als gast bij DJ's zoals Lowlands Band, Kyteman, Dj Tommi, Kubus, Latin Grammy Award-winnaar Hildward Croes en nog veel meer. 

Diamanta heeft releases geschreven en opgenomen voor artiesten als Gregor Salto, Wiwek, Tjeerd Oosterhuis en Clifford Goilo.

 

DIAMANTA - Heart Beaten

 
Excellent

Excellent, echte naam Roy Harvey Samuel, is een Nederlandse rapper en voormalige battle-MC. Hij bedacht en hoste het programma PunchOutBattles, maar is nu één van de drijvende krachten achter Stichting Rap-recent.

Excellent raakte in de jaren ‘90 geïnspireerd door o.a. Eminem en N.W.A. Als rapper liet hij van zich horen in tig van battles en toernooien en maakte hij deel uit van de groep Tuigcommissie en X2C. Verder trad hij op diverse albums aan als gast rapper en nam hij deel aan het vuurwerkproject Vingers in de Lucht.

Last but not least geeft Roy rap workshops op basisscholen, in buurthuizen en nu dus bij… Young Roffa Song Contest!
 

JSonic

Rotterdamse producer, muzikant en artist-coach JSonic (Jason Steba) runt zijn eigen artist service bureau Stylus Music.  

Jason is niet bang om muzikale grenzen op te zoeken en muziekstijlen met elkaar te mengen. Het werken met artiesten uit verschillende genres, zoals Excentriek, MTA Savage en Shah, heeft hem hierin beïnvloed.

Als coach werkt Jason niet alleen nationaal: in 2018 begeleidde hij maar liefst 20 deelnemers voor ‘Roots and Routes’ in Keulen en ‘Sinja Toka Cu Nos’ in Aruba. 

JSonic gelooft dat je telkens je eigen grenzen moet verlegen en doorbreken om zo de beste versie van je zelf te worden en je muziek te kunnen presenteren aan de wereld. Vanuit deze visie haalt hij het beste uit jonge talenten naar boven.
 

 

 

Monta

 

MC Monta (Yannick Monteiro Cabral) uit Charlois, Rotterdam Zuid, maakt Hip Hop met een positieve boodschap. Zijn nummers zitten vol creativiteit en rake punchlines.

Zijn lijst met finaleplaatsen is lang: van Fanatics tot de Grote Prijs van Rotterdam. Hij won o.a. de 010 Rookie of the Year Award, maar zijn meest memorabele overwinning is de Music Matters Award in 2015. Samen met zijn live band MothersGrooveBox was Monta heel 2016 muziekambassadeur van Rotterdam.

In 2018 rondde hij de opleiding muzikant/producer aan het Albeda af. Nu is hij druk bezig met het maken van nieuwe nummers, met optreden en het geven van workshops zoals nu voor Young Roffa Song Contest.
 

Melissa

Melissa groeide op in een muzikale familie. Maar pas toen ze door haar zus op het podium werd uitgenodigd om een liedje mee te zingen, ontdekte ze haar zangtalent. Zowel zij als haar zussen waren verrast te horen hoe goed het klonk. Op dat moment was Melissa’s missie duidelijk: ze ruilde haar mode opleiding in voor de muzikantenopleiding van het Albeda College.

In 2016 maakte Melissa Lopes twee cover-medleys met nummers van o.a. Cho, Jonna Fraser, Broederliefde en Ronnie Flex. Daarmee ging ze viral op Youtube en kort daarna sloot ze een platendeal bij het label Couture 33 van mede Rotterdammer Winne. Haar eerste EP ‘Single’ kwam in 2017 uit.

 

 

Gideon Luciana

Zanger, songwriter, artiest en SKVR docent Gideon Luciana is 23 jaar en barst van de levenslust en bijbehorende ambities. “Ik ben een hele grote dromer,” zegt hij er zelf meteen bij. Een eigen album met alles erop en eraan, een eigen Zangschool voor kinderen en jongeren die wel wat hulp kunnen gebruiken en een eigen kledinglabel. Het zijn drie heldere stippen aan de horizon waar het multi-talent stapje voor stapje naar toe werkt.

The Voice of Holland
Maar vanzelf gaat dat allemaal niet. “Als kind voelde ik me vooral goed als ik zong, mijn verlegenheid verdween dan naar de achtergrond. Mijn moeder stimuleerde me om me verder te ontwikkelen in zang en muziek.” Dat hij op zijn tiende als jongste deelnemer een Gospelcontest won, gaf zijn zelfvertrouwen een boost. Maar niet lang daarna volgde een zware periode met afwijzingen en verliezen. “Ondanks dat de buitenwereld mij iets anders leek te vertellen, bleef ik diep van binnen in mijn talent geloven.” Zijn deelname als 19-jarige aan The Voice of Holland, waar hij bij de laatste 12 eindigde, was een belangrijke ervaring waar hij veel van leerde. Hij kiest nu voor zijn eigen pad: “Ik ben mijn eigen baas en weet waar ik zelf voor ga. En al hoop ik soms nog steeds op bevestiging, ik laat mij nooit ontmoedigen en zie overal kansen.”

Doorzetten en zelfvertrouwen
Dat je moet doorzetten om iets te bereiken en in jezelf mag geloven zijn belangrijke boodschappen die Gideon zijn leerlingen ook meegeeft. “Het gaat in mijn lessen om veel meer dan techniek,” vertelt hij. “Ik voel me meer een ‘life coach’ en ga het gesprek aan met leerlingen over hun angsten en hun dromen. Het geeft mij zo veel voldoening als ik een leerling die heel verlegen binnenkomt kan begeleiden naar iemand die uiteindelijk staat te stralen op een podium. Al die dingen die ik voor mezelf heb moeten uitzoeken wil ik nu graag overdragen. Dat is wat mij drijft als docent.”

Eigen album
Gideon hoopt in maart 2021 zijn eerste album uit te brengen. Ook heeft hij een aantal bijzondere optredens in het verschiet, mogelijk zelfs in AHOY als de situatie dat weer toelaat. Volg het via @gideonluciana op instagram en facebook.

WE ARE DRAMA - Nieuwe Nachtmerries (Winnaar publieksprijs)
Coach: Diamanta 

Chanelle - Zang Vocaliste, Yana - Zang Vocaliste, MC Sija - Rap Vocaliste, MC Tessa - Rap Vocaliste, MC Rachel - Rap Vocaliste, MC Ximena - Rap Vocaliste, MC Lika - Rap Vocaliste

Het is een verwarrende tijd. Maar dit is ook het moment om je best te doen en betere keuzes te maken voordat het te laat is.


Dylara - Chosen One (Winnaar Jury Prijs)
Coach: Ravy

Het leven valt niet mee voor dit meisje met een donkere huidskleur. Ze klikt niet met veel mensen en voelt zich daardoor anders. Maar net als in films; she might be the chosen one, omdat het altijd de weirdos zijn die wereld redden.

 


Sarah ft. Eline - Supposed To Do
Coach: Ravy
Beiden zangeressen hebben iemand verloren. Ieder op een eigen manier maar ze delen dezelfde pijn.


Djeremmy & Joridino - Bel je Chick
Coach: JSonic

Een lekker dance track voor de zomer, als de sombere dagen achter de rug zijn. Djeremmy en Joridino hopen binnen kort iedereen weer op de dansvloer te zien om los te gaan!

Young Roffa Song Contest 2020
Ondanks dat het Songfestival door de Coronacrisis in 2020 niet door ging is de Young Roffa Song Contest in alternatieve vorm wel verder gegaan. Deelnemers kregen online les, songs werden online gedeeld en aan het einde van het traject vond er een online stemronde plaats. 

19 juni 2020 vond de finale plaats van Young Roffa Songcontest. Kijk hieronder de uitzending terug. Of bekijk de video op Vimeo.En bekijk de foto's

&

                            YRS GIF

Partners

       

Openup Eurovision Song ContestJong Roffa logo QuardinZangexpressRap RecentBibliotheek RotterdamLouvri

Young Roffa Song Contest is een onderdeel van het
Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song
Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam.
openuptorotterdam.eu/stadsprogramma

Jong Roffa | Quardin | Zangexpress | Stichting Rap-Recent