Dit ben ik

Lessenserie van 4 x 45 minuten voor alle clusters van het speciaal onderwijs

In deze lessenserie maken je leerlingen op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater. Ze laten zien wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden!

«Terug naar vorige pagina

Dit ben ik is speciaal ontwikkeld voor leerlingen in het speciaal onderwijs. De lessenserie sluit naadloos aan op de fantasiewereld van jouw leerlingen en hun eigen beleving over zichzelf en de wereld om hen heen.

In samenspraak met de groepsleerkracht richt de SKVR theaterdocent het lesprogramma zo in dat de lessen goed aansluiten bij de groep en de individuele leerlingen. In vier lessen verkennen de leerlingen de mogelijkheden van theater en zichzelf en sluiten af met een prachtige presentatie waarin eigenheid centraal staat.

De leerlingen maken kennis met toneelspelen en leren een aantal basistechnieken van theater, zoals gebruik van lichaam en stem, overdracht en presentatie.

Theater leert leerlingen binnen veilige kaders uiting te geven aan hun creativiteit, samen te werken en in oplossingen te denken. Daarnaast leert theater sociale vaardigheden te ontwikkelen en om te gaan met diversiteit.

Docenten: les van SKVR kunstvakdocenten met ervaring in en affiniteit met het speciaal onderwijs
Doelgroep: speciaal onderwijs groep 3 t/m 8
Locatie: op school (in het speellokaal of in de gymzaal) of bij SKVR
Duur: 4 x 45 minuten
Kosten: op aanvraag
Groepsgrootte: maximaal 15 

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een uurtarief van € 110,-. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie, materiaal en afronding. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 26,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en Boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Lital Ephraim
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)