Alles heeft Ritme

Lessenserie van 4 x 45 minuten voor cluster 3 SO en VSO

Leerlingen maken kennis met het bespelen van verschillende percussie instrumenten en gaan op zoek naar verschillende ritmes.

«Terug naar vorige pagina

Jouw leerlingen leren een of meerdere percussie instrumenten kennen. Denk hierbij aan de djembe, cajon, trommels/snaredrums, maar ook bijvoorbeeld kleine percussie instrumenten zoals de shaker en de cowbell.

Samen met een muziekdocent gaan ze ontdekken wat deze instrumenten doen en hoe je er mee samen kunt spelen. Daarnaast gebruiken de leerlingen stem en lichaam als instrument om een coole ‘groove’ te maken bij de muziek.  

De leerlingen werken aan de vaardigheden samenwerken, communiceren en socialen vaardigheden door het samenspelen en naar elkaar luisteren tijdens de workshop of lessenserie. Door het zelf creëren van ritmes werken ze aan creativiteit.

Docenten: les van SKVR kunstvakdocenten met ervaring in en affiniteit met het speciaal onderwijs
Doelgroep: voor cluster 3 in het primair en voortgezet speciaal onderwijs
Locatie: op school (in gymzaal of afgezonderd van reguliere lessen) of SKVR locatie
Duur: 4 x 45 minuten
Kosten: op aanvraag
Groepsgrootte: afhankelijk van de doelgroep met een maximum van 12 deelnemers

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.