Meer weten? Vragen?

We bespreken graag de mogelijkheden
Maak een (bel)afspraak

Slim organiseren met Kunstvakdocenten

De inzet van SKVR Kunstvakdocenten helpt jouw school bij het slim organiseren van het onderwijs.

  • Zelfstandig werkende docenten
  • Aansluiting op de thematiek, methodiek en curriculum
  • Meer tijd voor leerkracht en leerling
  • Specialistische kennis
  • Voordelige partner, geen commerciële partij

Inhoudelijk sterke, betaalbare en creatieve oplossing voor het lerarentekort op jouw school

Jouw school zoekt oplossingen voor het tekort aan leerkrachten en wil het onderwijs slim organiseren. Of doet dit al en kan extra ondersteuning gebruiken. SKVR, The Creative Network adviseert, begeleidt en ondersteunt.  We zorgen voor extra formatie. Zetten deskundige, zelfstandig werkende kunstvakdocenten in. En verzorgen waardevolle programmering die aansluit bij de thematiek, de methodieken en het curriculum van de school.
Zo zorgen we voor een betaalbare, inhoudelijk sterke en creatieve oplossing voor het lerarentekort. En ontstaat er meer tijd voor leerkracht en leerling.

Met de extra formatie helpen we om de doelstellingen op het gebied van taal, rekenen, wereldoriëntatie en burgerschap te halen. Tegelijk dragen de kunstvakdocenten vanuit hun discipline bij aan de brede ontwikkeling van het kind. We kunnen kunstvakdocenten inzetten vanuit de disciplines Muziek, Theater, Dans, Schrijven, Media en Beeldende Kunst. Met deze aanpak zetten we in op sociaal-emotioneel leren en het inbedden van cultuuronderwijs.

Meer dan extra formatie
Werk je samen met SKVR dan ben je onderdeel van The Creative Network. Het netwerk bevat een schat aan kennis en kunde op het gebied van kunsteducatie. Dit zetten we in bij onze samenwerkingen en in onze lessen. 

Onze SKVR coördinatoren adviseren en begeleiden je bij iedere stap. Uitgangspunt is jouw vraag. Samen maken we een plan en afspraken. We bouwen graag aan een duurzame samenwerking. 

Neem nu de eerste stap

Bezoek een school
Bezoek een school

Ervaar zelf het resultaat van Slim organiseren met Kunstvakdocenten. Op donderdag 18 en maandag 22 januari 2024 organiseren we een werkbezoek aan een school waar SKVR actief is. 

  • Leer van de ervaringen van de school
  • Woon een les bij
  • Ga in gesprek met onze coördinator en kunstvakdocenten
Meld je direct aan
Vraag de infosheet op
Vraag de infosheet op

We hebben alle informatie over Slim organiseren met Kunstvakdocenten op een rijtje gezet. 
Inclusief waardevolle ervaringen van andere scholen.
Lees het rustig na en deel het met je collega's.

 

Download
Ga met ons in gesprek
Ga met ons in gesprek

Een oriënterend gesprek of direct afspraken maken. 
We denken graag met je mee. Aan de telefoon of met een kop koffie bij ons op kantoor of bij jou op school.

Maak een afspraak

Veel gestelde vragen

Waarom is SKVR voordeliger dan andere aanbieders? 

SKVR is een partner voor de school en geen commerciële partij of uitzendbureau van vakkrachten. Onze missie is cultuurbeoefening mogelijk maken. Hierdoor zijn wij een voordeligere partij om mee samen te werken en betaal je als school minder terwijl je meer inhoud krijgt. 

Wat is Slim Organiseren?

In schooljaar 2020-2021 zijn de Rotterdamse scholen voor basisonderwijs en speciaal onderwijs begonnen met het inzetten van de maatregelen uit het plan ‘Slim Organiseren’. Deze maatregelen zijn bedoeld om het lerarentekort terug te dringen met behoud of verbetering van de onderwijskwaliteit. Bron (onderwijs010.nl/slimorganiseren)

Hoe kan ik Slim organiseren met Kunstvakdocenten financieren

Onderdeel van het slim organiseren van het onderwijs is dat er gebouwd wordt aan een duurzame samenwerking die bekostigt kan worden vanuit het budget van de school. Via SKVR kunnen scholen geen aanvraag doen voor financiële middelen voor de inzet van de kunstvakdocent. SKVR begeleidt en adviseert, in de oriënteringsfase van de samenwerking, de school ook om de samenwerking zo in te richten dat het financieel haalbaar is voor de school.

Kan ik ook tijdelijk een kunstvakdocent inhuren als vervanging?

SKVR zet in op een duurzame relatie waarbij we waardevolle programmering verzorgen die aansluit bij de thematiek, de methodieken en het curriculum van de school. Neem contact met ons op zodat we je vraag kunnen bespreken.

 

Contact

Meer weten of geïnteresseerd in deelname? Neem contact op met Lolita. 

Bel 010-2718 305, mail l.freiregomez@skvr.nl
of maak een afspraak

Samenwerkingen

SKVR en KCR (Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam) werken samen om een deeloplossing te bieden voor het leerkrachtentekort.

We namen met KCR in 2021 het initiatief voor een pilot waarbij kunstvakdocenten worden ingezet als deeloplossing voor het lerarentekort. De pilot droeg bij aan het het plan Slim Organiseren, dat gericht is op het oplossen van het lerarentekort, het versterken van het onderwijs en het verbeteren van kansengelijkheid in Rotterdam. De pilot is onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs van de gemeente Rotterdam. De pilot biedt kunstvakdocenten de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en didactiek te versterken door deelname aan Level Up, een nascholingsprogramma bij Hogeschool Thomas More.
 

SKVR werkt samen met Rotterdam Vakmanstad. Waar SKVR zich richt op Kunst en Cultuur doet Rotterdam Vakmanstad dat binnen de leerlijnen Judo & Aikido, Gezond met kook- en smaaklessen, Groen met tuin- en natuurlessen, Techniek en Filosofie.