Professionalisering
Primair Onderwijs

  • Versterk je eigen vaardigheden
  • Maak verbinding tussen de kunst- en de overige vakken
  • Leer kunstelementen in jouw eigen lessen op te nemen
  • Korte laagdrempelige workshops of een intensief leertraject
Het is inspirerend en praktisch. Je wilt er direct mee aan de slag.
deelnemer SKVR Appetizers workshop
#daaromSKVR

Vergroot je vaardigheden

Workshop voor leerkrachten basisonderwijs
Geef jouw leerlingen nieuwe energie met de SKVR Appetizers. Appetizers zijn korte energizers, ‘spelletjes’ die de concentratie verhogen, samenwerkingsopdrachten en snelle kunstopdrachten die een nieuw thema aankondigen of afronden. Een SKVR vakdocent leert jou de appetizers aan zodat je zelf aan de slag kunt gaan met kunst in de lessen. De duur van de opdrachten varieert van 5 tot 15 minuten en bijna iedere oefening is aan te passen aan een thema. Er zijn appetizers in de disciplines dans, beeldende kunst, theater en muziek. Iedere workshop behandelt één van de disciplines.

Met of zonder leerlingen aan de slag
Wij komen graag bij jou op school. De kunstvakdocent verzorgt de workshop in de klas. Zo wordt direct in de praktijksituatie gewerkt en raken de leerlingen al bekend met de oefeningen. Of kies voor de mogelijkheid om met (een deel van) het leerkrachten/docententeam de workshop te volgen. Een creatieve aanvulling voor een studiedag of waardevolle investering in de vaardigheden van het team.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, via onderwijs@skvr.nl of via je vaste contactpersoon.

 

 

Leertraject voor leerkrachten basisonderwijs 
Wil je jouw leerkrachten en pedagogisch medewerkers de mogelijkheid bieden om met meer ideeën, vaardigheden en vertrouwen kunstlessen te geven? Dan kun je kiezen voor ons leertraject cultuureducatie, geschikt voor alle schoolniveaus en de nulgroepen.
Door deze kennis binnen de school te halen, zorg je voor borging van het kunstonderwijs op langere termijn.

Het traject bestaat uit het volgen van een aantal voorbeeldlessen en co-teaching met een kunstvakdocent. Dit kan direct in de klas met de leerlingen erbij maar ook buiten de klas. Zo leren jouw medewerkers om:

  • makkelijker verbinding te maken tussen de kunstlessen en de andere schoolvakken;
  • de onderzoekende en ontwerpende manier van werken ook in deze vakken in te zetten.

Voorafgaand aan het traject gaan we samen in gesprek om doelen te stellen voor één of meerdere jaren, aansluitend bij het schoolplan en de wensen van de school. Vanuit de schoolvisie op cultuuronderwijs bepalen de leerkracht en kunstvakdocent gezamenlijk de leerdoelen van dit traject. 

Wil je meer weten over dit leertraject, neem dan contact met ons op via je vaste contactpersoon of onderwijs@skvr.nl.
 

Is er behoefte om binnen jouw team de vaardigheden in een bepaalde kunstdiscipline te versterken? Of wil je (met je team) zelf ervaren wat je jouw leerlingen gaat aanbieden? Je kunt hiervoor (bijna) alle SKVR workshops of lessenseries inzetten, indien nodig aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Informeer bij je vaste contactpersoon naar de mogelijkheden en tarieven of mail ons op onderwijs@skvr.nl. 

Veel van onze workshops zijn ook geschikt als ontspannende activiteit op een teamdag. Leer elkaar op een andere manier kennen tijdens een vrolijke workshop Theatersport. Ga met elkaar de stad in en volg de workshop Straatfotografie of vorm met elkaar een meerstemmig en harmonieus koor met Vocal Group.

Informeer bij je vaste contactpersoon naar de mogelijkheden of mail ons op onderwijs@skvr.nl.

.

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320), mail (onderwijs@skvr.nl) of gebruik het contactformulier. Laura helpt je graag verder.