Professionalisering
Primair Onderwijs

  • Versterk je eigen vaardigheden
  • Maak verbinding tussen de kunst- en de overige vakken
  • Leer kunstelementen in jouw eigen lessen op te nemen
  • Korte laagdrempelige workshops of een intensief leertraject
Het is inspirerend en praktisch. Je wilt er direct mee aan de slag.
deelnemer SKVR Appetizers workshop
#daaromSKVR

Vergroot je vaardigheden

Workshop voor leerkrachten basisonderwijs
Geef jouw leerlingen nieuwe energie met de SKVR Appetizers. Appetizers zijn korte energizers, ‘spelletjes’ die de concentratie verhogen, samenwerkingsopdrachten en snelle kunstopdrachten die een nieuw thema aankondigen of afronden. Een SKVR vakdocent leert jou de appetizers aan zodat je zelf aan de slag kunt gaan met kunst in de lessen. De duur van de opdrachten varieert van 5 tot 15 minuten en bijna iedere oefening is aan te passen aan een thema. Er zijn appetizers in de disciplines dans, beeldende kunst, theater en muziek. Iedere workshop behandelt één van de disciplines.

Met of zonder leerlingen aan de slag
Wij komen graag bij jou op school. De kunstvakdocent verzorgt de workshop in de klas. Zo wordt direct in de praktijksituatie gewerkt en raken de leerlingen al bekend met de oefeningen. Of kies voor de mogelijkheid om met (een deel van) het leerkrachten/docententeam de workshop te volgen. Een creatieve aanvulling voor een studiedag of waardevolle investering in de vaardigheden van het team.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, via onderwijs@skvr.nl of via je vaste contactpersoon.

 

 

Leertraject voor leerkrachten basisonderwijs 
Wil je jouw leerkrachten en pedagogisch medewerkers de mogelijkheid bieden om met meer ideeën, vaardigheden en vertrouwen kunstlessen te geven? Dan kun je kiezen voor ons leertraject cultuureducatie, geschikt voor alle schoolniveaus en de nulgroepen.
Door deze kennis binnen de school te halen, zorg je voor borging van het kunstonderwijs op langere termijn.

Het traject bestaat uit het volgen van een aantal voorbeeldlessen en co-teaching met een kunstvakdocent. Dit kan direct in de klas met de leerlingen erbij maar ook buiten de klas. Zo leren jouw medewerkers om:

  • makkelijker verbinding te maken tussen de kunstlessen en de andere schoolvakken;
  • de onderzoekende en ontwerpende manier van werken ook in deze vakken in te zetten.

Voorafgaand aan het traject gaan we samen in gesprek om doelen te stellen voor één of meerdere jaren, aansluitend bij het schoolplan en de wensen van de school. Vanuit de schoolvisie op cultuuronderwijs bepalen de leerkracht en kunstvakdocent gezamenlijk de leerdoelen van dit traject. 

Wil je meer weten over dit leertraject, neem dan contact met ons op via je vaste contactpersoon of onderwijs@skvr.nl.
 

Is er behoefte om binnen jouw team de vaardigheden in een bepaalde kunstdiscipline te versterken? Of wil je (met je team) zelf ervaren wat je jouw leerlingen gaat aanbieden? Je kunt hiervoor (bijna) alle SKVR workshops of lessenseries inzetten, indien nodig aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Informeer bij je vaste contactpersoon naar de mogelijkheden en tarieven of mail ons op onderwijs@skvr.nl. 

Veel van onze workshops zijn ook geschikt als ontspannende activiteit op een teamdag. Leer elkaar op een andere manier kennen tijdens een vrolijke workshop Theatersport. Ga met elkaar de stad in en volg de workshop Straatfotografie of vorm met elkaar een meerstemmig en harmonieus koor met Vocal Group.

Informeer bij je vaste contactpersoon naar de mogelijkheden of mail ons op onderwijs@skvr.nl.

.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)