Nieuw: masterclass vloggen

De masterclass vloggen is een gloednieuw product voor VO en MBO. 

De masterclass vloggen beleefde haar première op de Zadkine Wentink Event Academy, als programmaonderdeel voor studenten bij het creëren van een eigen onlineconcept. Onderwijs coördinator Laura Goedee is blij met dit nieuwe product en ook met hoe het tot stand gekomen is. “Ik was zelf al een tijdje bezig met het idee om iets met vloggen te gaan doen”, vertelt ze. “Toen Zadkine ons benaderde met dezelfde wens, raakte de ontwikkeling in een stroomversnelling.”

Samenwerking
Als onderwijs coördinator zorgt Laura dat ze goed blijft aangehaakt op de leefwereld van jongeren. “Ik ga met ze in gesprek en volg trends en ontwikkelingen online.” Tegelijkertijd is het haar uitdaging om de wensen van scholen te vertalen in een goed programma voor de studenten. “Scholen hebben leerdoelen en die breng je het beste op studenten over als je zo dicht mogelijk bij hun leefwereld blijft.” Voor de inhoud klopt de onderwijs coördinator aan bij de collega’s van Fotografie & Media. “Zij hebben alle kennis in huis en beschikken over een groot netwerk, ” licht Laura toe. “De masterclass is ontwikkeld in samenwerking met verschillende professionals uit het veld, waaronder producer en presentatrice Mascha de Lange en vlogster Zomayra Nouwen, die ook de lessen voor hun rekening gaan nemen. Op die manier is SKVR in staat om in korte tijd goed op de vraag van scholen in te spelen.”

Eigen verhaal
In de masterclass Vloggen kan aan verschillende thema’s worden gewerkt. “Het heeft een technische kant: wat is de beste manier om iets te filmen? Maar het kan ook een manier zijn om in te gaan op identiteitsvraagstukken. Wat is mijn verhaal en hoe breng ik dat over? Waarin onderscheid ik mij? En durf ik mij kwetsbaar op te stellen?” Het persoonlijke verhaal van de docenten krijgt daarin ook een rol. Door te werken met docenten die dicht bij de studenten staan sluit deze workshop nog beter aan. 

Studenten reageren positief
De eerste reactie van de studenten was positief: “De studenten vonden het heel interessant, omdat Zomayra heel veel zelf doet en vanuit haar eigen verhaal kan vertellen. De workshop sluit heel erg aan bij belevingswereld van de studenten,” aldus Christina Alonso Wulffele (docent Communicatie, Spaans en bpv-begeleider bij Zadkine Wentink Event Academy)

De masterclass Vloggen kan vanaf nu door alle scholen geboekt worden. Neem bij interesse contact op via onderwijs@skvr.nl