Jeffrey Ghazi draagt kennis uit het evenementenvak over

Pre-corona had evenementenorganisator Jeffrey Ghazi alles voor elkaar.

De zaken waren op orde, er stonden internationale opdrachten gepland en een verhuizing stond in de planning. Maar na maart 2020 belandde de ondernemer, die onder andere bekend is van het Rotterdamse festival Crazy Sexy Cool, in een zwart gat. Alle evenementen werden afgelast, reizen was geen optie meer en zijn vader kwam plotseling te overlijden. 

Maar uit deze tegenslag haalde hij al gauw weer iets moois: “Ik besefte dat het leven om andere dingen draait en voelde me dankbaar voor wat er nog wel was: een dak boven mijn hoofd, drie prachtige kinderen, genoeg te eten en drinken.” En ook op het ondernemende vlak vond hij zijn draai weer. “Ik heb het altijd al waardevol gevonden om mijn kennis over te dragen aan jongeren en daar kon ik nu ineens de tijd voor nemen.” Zo kwam hij onder andere in contact met SKVR onderwijs coördinator Laura Goedee die zijn les opnam in een programma voor studenten van Zadkine Eventmanagement.

Harde manier
Ghazi is zelf autodidact. Hij rolde het evenementenvak in via zijn broer DJ Leroy Styles en was meteen zo gegrepen dat hij er vol voor ging. “Maar ik ben wel altijd aan het bijleren. Deze branche kan best een harde business zijn en dan moet je wel weten waar je het over hebt.” Hij wil jongeren meegeven dat ze moeten gaan voor wat hun hart ze ingeeft en dat niets onmogelijk is, maar ook dat je daarvoor hard moet werken en realistisch moet blijven. “Ik heb het vak zelf via de harde manier moeten leren, gelukkig wel met veel oprechte support van mijn naasten, en daarom geef ik mijn kennis nu graag door aan jongeren. En tegelijkertijd leer ik ook van ze. Jongeren zijn mijn doelgroep dus het is sowieso belangrijk om het contact goed te onderhouden. Maar ze hebben ook echt veel te vertellen, je moet alleen wel echt naar ze luisteren.” Daarom werkt Ghazi ook altijd met stagiairs die het vak bij hem komen leren en hun eigen enthousiasme en ideeën meenemen.

Verder professionaliseren
Jongeren inspireren met zijn lezingen is hem zo goed bevallen dat hij op dit moment bezig is zijn aanbod verder te professionaliseren. En ook in de evenementenwereld lijkt er weer licht aan de horizon te gloren. Voor de zomer staat er weer een festival gepland, met dank aan het Noodfonds dat het mogelijk maakt om de organisatie daarvan vast op te starten ondanks de onzekere situatie. “Het wordt tijd dat mensen zich weer kunnen ontladen. Wij hebben verschillende scenario’s klaar liggen om alles veilig te laten verlopen en mocht het toch niet door kunnen gaan dan krijg je je geld terug of verplaats je je ticket.” Alles wijst erop dat 2021 weer een mooi jaar wordt.

Inmiddels is bekend dat het festival dankzij de versoepelingen door kan gaan.
Kijk voor tickets op: https://www.crazysexycoolfestival.nl/ 

Interview door Janine Kratzenberg