Inspiratiedag SKVR Onderwijs met Marcel van Herpen

Maar liefst 80 kunstprofessionals lieten zich inspireren door “verzinner-verteller-verbinder” Marcel van Herpen.

Zowel online als live bij SKVR namen de docenten uit met name de intensieve onderwijsprogramma’s IKEI en KunstID deel aan deze sessie door de veelgevraagde spreker in onderwijsland. 

‘Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen’
Van Herpen nam zijn publiek mee in hoe je kunt handelen in onvoorspelbare situaties in de klas. “Soms ben je de leraar/begeleider die je wilt zijn en soms ben je de leraar/begeleider die je liever niet wilt zijn. Vaak hangt dat samen met situaties, waarin we niet precies weten wat we moeten doen. En toch is het in pedagogische zin van belang dat je altijd een perspectief hebt in (onvoorspelbare) pedagogische situaties.” Hij leerde de deelnemers wat je kunt doen als de kinderen niet doen wat je wèl wilt en/of wèl doen wat je niet wilt. Daarbij liet hij zien hoe je dit kunt doen sámen met je leerlingen. 

Positieve reacties
Docenten reageerden positief op de masterclass, die onderdeel was van de inspiratiedag voor docenten van de intensieve onderwijsprogramma’s die SKVR Onderwijs twee keer per jaar organiseert. De directe toepasbaarheid van zijn adviezen maakte docenten enthousiast: “Hij benoemt alles waar je tegenaan loopt en biedt meteen een praktische oplossing,” aldusMagda Rinkema (docent Beelend). En ook de aandacht voor brede ontwikkeling van leerlingen past mooi binnen de doelstelling van SKVR Onderwijs: “Je wilt de leerlingen juist op het hele pad van ontwikkeling ondersteunen en niet alleen op dat stukje waar je les in geeft,” aldus Rosanne Wiertz (docent Muziek).

Meer informatie
Marcel van Herpen werkt voor het Centrum Pedagogisch Contact (www.centrumpedagogischcontact.nl). Marcel is auteur van publicaties zoals “Ik, de leraar”, “Wij, de leraar”, “Wij zijn Leiders” en “Ik, de coach”. Zijn CV, boeken, films, colleges, Tv-uitzendingen, spreuken en artikelen zijn te vinden op www.marcelvanherpen.nl