Een multidisciplinaire productie met vloggende sprookjesfiguren

Theater

“Ssssst…Stilte in de zaal!”

In de aula van het Grafisch Lyceum neemt SKVR theaterdocent Merel Mathijssen precies met de leerlingen door wat er vanavond staat te gebeuren. “Het licht gaat uit. Het Making off filmpje start. Iedereen staat klaar!”

Het is de afsluiting van de Theaterweek van de eerstejaars. De hele week hebben de leerlingen met elkaar en onder leiding van SKVR-, en hun hun eigen docenten naar deze voorstelling toegewerkt. Er is een sprookje geschreven. Met in de hoofdrollen vloggende sterren als Roodkapje en Robin Hood. Hun vlogs zijn op schermen te volgen en natuurlijk mag het publiek vanavond likes gaan uitdelen. Er staat een kleurrijk decor, er zijn kostuums op maat, er wordt gezongen, gedanst, gemusiceerd en ook de techniek is in eigen handen.

Vandaag komt alles samen. En zoals het hoort is het tijdens de generale nog een beetje chaos. De dans moet een keer over, de microfoons werken niet altijd, de zang is nog een beetje onvast en als de vloggende acteurs hun eigen filmpjes zien kunnen ze hun gegiechel niet verbergen. Maar net als dat in sprookjes gaat komt het ook hier uiteindelijk natuurlijk allemaal goed.

Ook een keer aan de slag met een multidisciplinair project? SKVR is dé partner bij uitstek om u daarin te begeleiden. Met zeven kunstdisciplines in huis kunnen wij uw school optimaal ondersteunen bij het uitvoeren van een multidisciplinair project. Kijk voor meer informatie en onze mini-docu waarin onze samenwerking met het Grafisch Lyceum Rotterdam centraal staat op: http://www.skvr.nl/multidisciplinair.