Darlene heeft de helft van haar droom al waargemaakt

Als kind keek Darlene (17) vol bewondering naar haar nichten, neven, oom en tantes die allemaal iets met dans deden. “In de Kaapverdiaanse cultuur leeft dans heel erg. Op familiefeestjes wordt er altijd gedanst. Ik vond het er zo mooi uit zien en genoot van het plezier dat zij uitstraalden.”

Make You Move
Toen op haar basisschool (de Oscar Romero) via Make You Move structureel danslessen werden gegeven greep Darlene meteen haar kans. “Ik deed aan alle lessen mee en toen ik me een keer voor iets anders aanmeldde had ik meteen spijt.” Streetdance was favoriet bij haar en in drie jaar tijd kon ze aardig wat lessen volgen op deze manier.

En ook op de middelbare school trof ze het toen Melanchton Wilgenplaslaan partner bleek van Challenge 010, waar Make You Move voor danslessen na schooltijd zorgde. “Het kwam goed uit dat ik het op die manier goed kon combineren met school,” legt ze uit. “En bij Make You Move heb ik veel nieuwe stijlen ontdekt.” Maar het waren vooral ook de extra activiteiten waar Darlene door gegroeid en gestimuleerd is. “We hebben opgetreden in het Luxor Theater en flashmobs gedaan. In het begin vond ik dat allemaal best eng maar op het podium stond ik er echt. Ik sta nu veel meer open en mijn zelfvertrouwen is gegroeid.”

Tegen de stromen in
Dat was het laatste zetje dat Darlene nodig had op er voor uit te komen: “Dans is echt mijn leven!” Maar tegelijkertijd knaagde de twijfel. Want hoe maak je van dans je leven? Kun je daar ooit iets mee bereiken? Haar familie was er heel duidelijk over: verzin maar iets anders want hiermee heb je geen toekomst. Maar haar drang was te groot en al haar vrienden zagen het ook en stimuleerden haar om haar hart te volgen. Ze schreef zich in voor Albeda Dans, tegen alle stromen in, en ging ervoor. En daar heeft ze geen spijt van. “Ik ben hier zo op mijn plek. En gelukkig ziet mijn familie dat nu ook. Mijn vader helpt me zelfs om me verder te ontwikkelen. Ik ben zo blij, ik heb eigenlijk de helft van mijn droom al waargemaakt.”

En de andere helft? Dat is een eigen dansschool, ooit. Ze durft er bijna niet in te geloven maar deze strijdvaardige dame weet waar ze heen wil. Eerst gaat ze zich opmaken voor de stagelessen die ze binnenkort gaat geven bij dansschool Got 2 groove. Weer een nieuwe uitdaging op haar danspad waar ze zeker gaan van groeien.