Community of Practice geeft MBO-ers werkervaring bij culturele instellingen

Bij werken in de culturele sector denk je misschien snel aan iets op een podium of hangend in een museum. 

Dat er achter de schermen ook veel interessants te doen is laten Zadkine en negen culturele instellingen zien in de pilot Community of practice, die vorige week van start is gegaan.

In totaal voeren 12 Zadkine studenten van verschillende MBO richtingen verschillende opdrachten uit binnen Rotterdamse culturele instellingen, die ook voor de aangesloten culturele instellingen kansen biedt. “MBO’ers vormen een groot deel van onze doelgroep. Deze samenwerking geeft ons een blik op hoe wij voor hen van toegevoegde waarde kunnen zijn, zowel qua werkgelegenheid als tijdens hun studie. Daarnaast geeft deze samenwerking hen ook de kans een bijdrage te leveren aan het cultuureducatieaanbod van de SKVR. Wij laten hen graag ervaren hoeveel kennis en kunde zij momenteel zelf al bezitten. Zij leren van ons, maar wij ook zeker van hen, ” aldus Laura Goedee, coördinator bij SKVR Onderwijs. 

De afgelopen week maakten de studenten kennis met de participerende instellingen: KCR Rotterdam, Theater Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Hofplein Rotterdam, International Film Festival Rotterdam - IFFR, Maas Theater En Dans, TENT Rotterdam, Witte de With Center for Contemporary Art en SKVR. SKVR verzorgde tijdens deze kennismakingsweek een workshop vloggen, zodat de studenten hun proces straks zelf in beeld kunnen gaan vastleggen. Vanaf deze week starten de studenten in kleinere teams met de opdrachten bij de instellingen. De opdracht van de twee studenten die bij SKVR aan de slag gaan zal te volgen zijn via onze website.

Deze samenwerking is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.