Breakdance op Zomercampus 010

We vierden de zomer! Met activiteiten op eigen locaties, in de buitenlucht, in co-creatie met onze docenten en samenwerkingspartners. Lees hier het verhaal van Rabbani Sayed op Zomercampus010 in Spangen.

Het is warm tijdens dit laatste uurtje van de tweede dag van Zomercampus010. De kinderen die zich verzameld hebben op het Cruijfcourt naast het Spartastadion in Spangen hebben weinig energie meer. Zelfs de accu van de Boombox voor de muziek is leeg. Toch weet breakdancer Rabbani Sayed, de kinderen te motiveren nog even iets te laten zien.

Ruimte om jezelf te zijn
Samen met Nassim doet hij een aantal moves voor en daagt hij de jonge deelnemers uit er hun eigen draai aan te geven. “Dwang is iets dat sowieso niet werkt,” aldus Rabbani. Ruimte is waar het bij hem om gaat. Om jezelf te zijn, om het op jouw manier te doen. “Het gaat erom dat je ontdekt wie jij bent en wat bij jou past. En dan kan het dus ook niet verkeerd zijn.”

Nassim beweegt soepeltjes mee en lijkt de smaak te pakken te hebben. Dansen had hij eigenlijk nog nooit gedaan en aan het eind van de les concludeert hij dat hij toch meer een voetballer is. Maar breakdance wil hij zeker nog wel een keer gaan doen.

Ontmoeting op straat
Voor Rabbani is deze lessetting op een voetbalveldje geen uitzondering. De straat is zijn ontmoetingsplek met kinderen en jongeren, zeker sinds dit voorjaar de lessen van zijn eigen breakdanceschool op de pleintjes plaats vinden. “Ik heb een vaste groep dansers die overal vandaan komen,” vertelt hij, “maar daar zijn de laatste tijd een hoop jongeren bij aangehaakt. Door het wegvallen van allerlei activiteiten verveelden ze zich en vonden ze de motivatie om met ons mee te doen.” Inmiddels zijn zijn lessen in Pier 80 weer hervat. En bij SKVR zien we Rabbani weer tijdens 010jam.


Zomercampus 010 is het zomerprogramma voor Rotterdamse kinderen bedoeld voor kinderen die deze zomer een leuke tijd willen hebben en een extra steuntje kunnen gebruiken. Zo kunnen ze weer vol vertrouwen en plezier aan het volgende schooljaar beginnen! Zo’n 6.000 kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen van 20 juli tot en met 28 augustus 2020 in hun eigen buurt in Rotterdam gratis deelnemen. SKVR verzorgt verschillende workshops verspreid door de stad.