Brassband

Workshop van 2 uur of
lessenserie van 6 x 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Jouw leerlingen spelen slagwerk met knallende Caribische ritmes en worden begeleid op trompet.

«Terug naar vorige pagina

Brassbandmuziek kenmerkt zich door de knallende ritmes uit verschillende Caribische muziekstijlen, in combinatie met beats uit andere genres zoals Bubbling, Samba, R&B en HipHop.

In de lessenserie wordt dieper ingegaan op de techniek van het spelen op de instrumenten. Er worden meerdere ritmes behandeld en er is aandacht voor de verschillende slagwerkinstrumenten.

Brassband slagwerk is ontwikkeld door experts uit de brassband scene van Rotterdam: Ilij Haegens, Jason Steba, Nancy Pardo en Faynel Rigters in samenwerking met SKVR.

Alternatief programma mogelijk i.v.m. covid-19
Het is mogelijk om deze workshop in een alternatieve vorm uit te voeren.  We verzorgen dan een optreden in de buitenlucht (alleen bij droog weer) of grote ruimte zoals een aula, gymzaal of sporthal waar de benodigde afstand gewaarborgd is. Voorafgaand sturen we de school een swingende video waarmee de studenten een body percussie ritme aangeleerd wordt. Deze wordt ter voorbereiding bekeken in de klas. Het ritme komt natuurlijk terug tijdens het optreden. Zo maken we er samen een veilig en muzikaal feest van. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

 

Studenten werken aan hun creativiteit door het bedenken van eigen ritmes. Ook samenwerken, communiceren en sociale vaardigheden komen aan bod, door het samenspel en het luisteren naar elkaar. Culturele vaardigheden worden ontwikkeld als ze zich verdiepen in de oorsprong van de brassband

Workshop     
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school (in de gymzaal of soortgelijke, afgezonderde ruimte) of op een SKVR locatie
Duur: 2 uur 
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.  
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

Lessenserie
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school (in de gymzaal of soortgelijke, afgezonderde ruimte) of op een SKVR locatie
Duur: 6 x 1,5 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.       
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Laura helpt je verder.