Straatfotografie

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus
Ook online mogelijk
 

Jouw studenten gaan fotograferen op straat. De opdracht is op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto.

«Terug naar vorige pagina

Jouw studenten gaan fotograferen in de Rotterdamse binnenstad, de omgeving van de school of in hun eigen wijk. Aan de hand van voorbeelden van het werk van hedendaagse fotografen, nieuwsbeelden en de sociale-media krijgen de studenten de opdracht op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto of te vertellen met een fotoserie.

Leerlingen leren verschillende aspecten en werkwijzen van de fotografie benoemen, toepassen en bespreken. Ze vergelijken hun eigen werk met dat van hedendaagse fotografen en bespreken het werk van zichzelf en van hun studiegenoten.  Zo worden zij zich bewust de betekenis en zeggingskracht van beelden; ontwikkelen ze hun creatieve en vertellende vaardigheden en maken zij kennis met het werkveld van de hedendaagse beeldmakers. 
 

Ook online mogelijk
Deze workshop kan ook online ingezet worden. We werken in een voor de studenten bekende online omgeving als Teams of ZOOM.

Studenten leren de verschillende vormgevingsaspecten van fotografie benoemen, toepassen en bespreken. Ze vergelijken hun eigen werk met dat van professionele fotografen. Zo worden zij zich bewust van compositie, ontwikkelen ze creativiteit en doen ze kennis op van de geschiedenis van de straatfotografie.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school of bij SKVR
Duur: 2 uur
Kosten: € 190,-  / € 145,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15 (max. 4 groepen tegelijkertijd)

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Verkiezingen 2021

Special edition van deze workshop beschikbaar

17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Besteed hier op een actieve en creatieve manier aandacht aan met de special editions van deze en andere workshops. Lees hier de beschrijvingen of neem contact op en laat je informeren.

 

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)