Straatfotografie

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus
Ook online mogelijk
 

Jouw studenten gaan fotograferen op straat. De opdracht is op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto.

«Terug naar vorige pagina

Jouw studenten gaan fotograferen in de Rotterdamse binnenstad, de omgeving van de school of in hun eigen wijk. Aan de hand van voorbeelden van het werk van hedendaagse fotografen, nieuwsbeelden en de sociale-media krijgen de studenten de opdracht op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto of te vertellen met een fotoserie.

Leerlingen leren verschillende aspecten en werkwijzen van de fotografie benoemen, toepassen en bespreken. Ze vergelijken hun eigen werk met dat van hedendaagse fotografen en bespreken het werk van zichzelf en van hun studiegenoten.  Zo worden zij zich bewust de betekenis en zeggingskracht van beelden; ontwikkelen ze hun creatieve en vertellende vaardigheden en maken zij kennis met het werkveld van de hedendaagse beeldmakers. 
 

Ook online mogelijk
Deze workshop kan ook online ingezet worden. We werken in een voor de studenten bekende online omgeving als Teams of ZOOM.

Studenten leren de verschillende vormgevingsaspecten van fotografie benoemen, toepassen en bespreken. Ze vergelijken hun eigen werk met dat van professionele fotografen. Zo worden zij zich bewust van compositie, ontwikkelen ze creativiteit en doen ze kennis op van de geschiedenis van de straatfotografie.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school of bij SKVR
Duur: 2 uur
Kosten: € 190,-  / € 145,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15 (max. 4 groepen tegelijkertijd)

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Laura helpt je verder.