Het bamboe-experiment

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Samenwerken met als doel een sterke constructie bouwen met bamboe en elastiek. Hoe pak je dat aan? In deze workshop dagen we jouw studenten uit hun creativiteit en vindingrijkheid in te zetten en hun rol binnen de groep te ontdekken. 

Wie is de leider, wie is de denker, wie is de doener en wie het meest inventief of creatief? De opdracht binnen deze workshop is het experimenteren met bamboe en elastiek om zo tot een stevige constructie te komen. We werken in groepjes zodat samenwerken nodig is om het doel te bereiken.

Leren van het materiaal en de techniek
Bamboe is sterk en flexibel materiaal. In Aziatische landen wordt het vaak gebruikt om bijvoorbeeld huizen, bruggen of steigers van te bouwen. Wij gebruiken elastiek om verbindingen te maken. Zo kunnen er experimentele bouwsels gemaakt worden. De studenten lopen hierbij alle fases van een ontwerpproces door: onderzoeken, ontwerpen en bouwen.

Leren van elkaar en jezelf.
In deze workshop staat samenwerken centraal. Hiermee is het ook een sociaal experiment. De docent helpt inzicht geven in het werkproces. Zo wordt iedere student zich bewust van de rol die hij of zij inneemt in het team en ook wat de waarde is van de rollen die de andere teamleden innemen.

 

In deze workshop wordt oplossingsgericht gewerkt. De studenten passen hun ideeën toe door deze op een experimentele wijze ruimtelijk te construeren. Ze doen dit binnen de kaders van de mogelijkheden en beperkingen van het materiaal. Dit vraagt om een creatieve benadering. Daarnaast is samenwerken een belangrijk onderdeel van deze workshop.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten:  € 190,-  /  € 145,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)