Het bamboe-experiment

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Samenwerken met als doel een sterke constructie bouwen met bamboe en elastiek. Hoe pak je dat aan? In deze workshop dagen we jouw studenten uit hun creativiteit en vindingrijkheid in te zetten en hun rol binnen de groep te ontdekken. 

Wie is de leider, wie is de denker, wie is de doener en wie het meest inventief of creatief? De opdracht binnen deze workshop is het experimenteren met bamboe en elastiek om zo tot een stevige constructie te komen. We werken in groepjes zodat samenwerken nodig is om het doel te bereiken.

Leren van het materiaal en de techniek
Bamboe is sterk en flexibel materiaal. In Aziatische landen wordt het vaak gebruikt om bijvoorbeeld huizen, bruggen of steigers van te bouwen. Wij gebruiken elastiek om verbindingen te maken. Zo kunnen er experimentele bouwsels gemaakt worden. De studenten lopen hierbij alle fases van een ontwerpproces door: onderzoeken, ontwerpen en bouwen.

Leren van elkaar en jezelf.
In deze workshop staat samenwerken centraal. Hiermee is het ook een sociaal experiment. De docent helpt inzicht geven in het werkproces. Zo wordt iedere student zich bewust van de rol die hij of zij inneemt in het team en ook wat de waarde is van de rollen die de andere teamleden innemen.

 

In deze workshop wordt oplossingsgericht gewerkt. De studenten passen hun ideeën toe door deze op een experimentele wijze ruimtelijk te construeren. Ze doen dit binnen de kaders van de mogelijkheden en beperkingen van het materiaal. Dit vraagt om een creatieve benadering. Daarnaast is samenwerken een belangrijk onderdeel van deze workshop.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 15

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Laura helpt je verder.