Make you move

  • Dans- en muziekprogramma voor jongeren
  • Gericht op een gezonde leefstijl
  • Op school of in de wijk, na schooltijd
  • Elk jaar een spannende battle
Dansen, groeien in je persoonlijke ontwikkeling en aan je gezondheid werken.
Wilma Bendijk
Cultuurcoördinator Mavo Centraal

Deelnemer?

Ben je deelnemer? Klik dan hier voor de pagina met alle info voor deelnemers.

Wat we doen

Make You Move is een buitenschools dans- en muziekprogramma voor jongeren met als doel het bevorderen van een gezonde leefstijl. Het programma richt zich op kinderen, jongeren en bijzondere groepen waarvoor deelname aan dans- en muziekactiviteiten in hun vrije tijd niet vanzelfsprekend is. Het vindt plaats in wijken die laag scoren op de sociale index, op scholen, binnen wijklocaties en in de SKVR dansstudio’s. Bij Make You Move krijgen de deelnemers les in verschillende dans- en muziekstijlen van docenten die dicht bij de doelgroep staan. Het plezier in dans en beweging staat centraal in alle activiteiten. 

Dans en muziek gaan bij Make You Move hand in hand. Deelname aan het traject betekent voor de leerlingen veel meer dan een wekelijkse les. In Rotterdam zijn dans en muziek belangrijke onderdelen van de jongerencultuur. In de lessen komen bijna alle urban stijlen aan bod. Een goede sfeer tijdens de lessen is daarin belangrijk. Elkaar helpen en steunen betekent samen leren. In een positieve sfeer zijn de jongeren trots op elkaar én op zichzelf. 

De leerlingen werken, onder begeleiding van een docent, aan een dynamische showcase. Alle groepen presenteren hun showcase tijdens een vriendschappelijke finale die een feestelijke en positieve afsluiting vormt van het traject.

Make You Move wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de regeling Buurtsportcoach van de Gemeente Rotterdam.

 

De Buurtsportcoach functie wordt bij SKVR ingevuld door een klein project team van medewerkers van verschillende afdelingen binnen SKVR (dans; onderwijs; marketing & communicatie; planning & administratie). Samen zorgen zij voor de organisatie, ontwikkeling en uitvoering van het Make You Move (MYM) lesprogramma, dat inmiddels is opgebouwd uit vier samenhangende lesprogramma onderdelen: 
1.    MYM workshops & events
gericht op de werving van nieuwe deelnemers en zichtbaarheid in de stad.
2.    Make You Move lessen (basis)
Energieke danslessen op school, na schooltijd gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl.
3.    Make You Move On lessen (gevorderd)
Doorstroomlessen voor de gevorderde en gemotiveerde deelnemers.

Deze programmaonderdelen zijn inhoudelijk niet statistisch. Er wordt flexibel ingespeeld  op allerlei kansen uit het dansnetwerk en vragen van partners. Zo ontstaan ieder seizoen nieuwe MYM dansplekken op scholen en in de wijken. MYM deelnemers stromen door naar de MYM On danscrews bij SKVR of worden opgenomen binnen de dansscholen in de eigen buurt Got 2Groove of Moves. Samen met deze danspartners biedt SKVR daarmee een stevig dansnetwerk waardoor duurzame dansdeelname van jongeren mogelijk is.

Voor gevorderde dansers, die twee jaar aan Make You Move hebben meegedaan (of elders ervaring hebben opgedaan) is er Make you move on. Dansers van Make you move on krijgen 30 weken lang intensieve danstraining van een danscoach in alle urban danssstijlen. Daarnaast staan aspecten centraal zoals: samenwerken, zelfvertrouwen opbouwen, ontmoeting en het zelf leren ontwikkelen van dans. De dansers zijn regelmatig te zien in de stad met optredens en events. 

Wil je meedoen aan Make You Move On, kijk dan hier voor tijden en contact.

Jongeren dansen

Verder lezen?

Wil je eerst meer weten over de opbouw van het programma en de doelstellingen of interviews met deelnemers en docenten lezen.
Download dan ook de Make You Move info-pdf. 

Nu downloaden

Boek een optreden

Jezelf laten zien op het podium is een belangrijk onderdeel van Make You Move. We hebben inmiddels een aantal ervaren crews die regelmatig optredens verzorgen in de stad. Hun performance is dynamisch, vol energie en op muziek die de zaal in knalt. Een ideaal intermezzo tijdens een congres of als aftrap of finale van een feestelijke bijeenkomst. Crews van Make You Move hebben opgetreden bij de verkiezing van de leraar van het jaar, de opening van het culturele seizoen (Uitdagen), de RET Aardig onderweg awards en ze zorgen voor een verrassende flashmob op de Lijnbaan.

Boek je een optreden van Make You Move, dan support je meteen hun activiteiten, want van de extra inkomsten kunnen wij de lessen continueren.

Offerte aanvragen

Wil je meer weten, meedoen of met ons samenwerken?

Neem dan contact op met buurtsportcoach SKVR Dans,
Dorinda Dijs: d.dijs@skvr.nl of 06 48496891