Workshop Het (zelf)portret druk bezocht

Beeldende kunst

Afgelopen vrijdag was het zover; het kerstfeest op de Ringdijk 

Jong en oud deden mee aan workshops en genoten van muziek- en dansoptredens. Op het zolderatelier konden bezoekers creatief aan de slag tijdens de gratis workshop: het (zelf)portret, gegeven door Loréne Bourguignon. Zij is een nieuw gezicht bij SKVR en gaat vanaf februari de cursus 'Het (zelf)portret' geven.

Het kerstfeest werd druk bezocht en tijdens de workshop zijn er heel wat mooie portretten gemaakt. Loréne is erg tevreden: "Er kwamen zelfs mensen terug om hun portret verder af te maken. Leuk om te zien dat mensen het naar hun zin hebben.'' Beroemdheden als Linda de Mol, Marilyn Monroe en Snoop Dogg werden op plastic nageschilderd en vervolgens op papier afgedrukt. Iedereen mocht zijn eigen monoprint mee naar huis nemen.

Loréne maakt van kleins af aan al zelfportretten. “Het is iets dat bij mij hoort. Als klein kind deed ik dat al met een spiegeltje.’’ Ook op de Kunstacademie maakte ze het liefst zelfportretten. “Ik weet nog wel dat ze op de kunstacademie ook ander werk van mij wilden zien. Toen ben ik veel bezig geweest met het maken van bomen en vogels, maar de vogels werden al snel weer zelfportretten.’’ Waarom Loréne zo gefascineerd is door het maken van zelfportretten? “Gezichten inspireren mij en het is heel persoonlijk. Ik maak van datgene wat ik zie een zelfportret.’’

Loréne werkt met verschillende technieken. "Ik maak zelfportretten met olieverf, maar ik maak ze ook met potlood of grafiek.’’ Dit doet ze in haar atelier in Rotterdam. Boven haar tekentafel hangt het zelfportret dat Loréne als één van haar mooiste werken beschouwt. Niet vanwege de boodschap, maar omdat ze het mooi vindt. "Dit portret gaat niet weg.’’ (zie foto)