SKVR gaat naar Zuid

Voor het eind van dit jaar trekt SKVR in De Hillevliet in Hillesluis.

Een markant, authentiek gebouw en voormalig technische school uit de jaren ’30 dat geworteld is in de wijk en een ontmoetingsplek voor de buurt gaat worden. 

Actieve plek voor de buurt
SKVR vestigt hier haar werkplekken, twee dans/theaterzalen, vijf muziekstudio’s, een atelierruimte, een Makerslab, de instrumentenwerkplaats en een ontmoetingsplek voor jongeren. Het gebouw biedt verder volop mogelijkheden voor ontmoeting, voorstellingen en presentaties.

 “Op deze plek zitten we dicht bij jongeren, ouderen en veel wijkorganisaties die wij willen faciliteren en ondersteunen,” verklaart SKVR directeur Claudia Doesburg de keuze. “Het idee is dat het een actieve plek en club voor bewoners uit de wijk en kunstprofessionals wordt met een rijk aanbod aan lessen en workshops voor iedereen. Een plek waar bewoners verbinding maken met elkaar, maar ook de professionals elkaar inspireren en in co-creatie komen tot mooie projecten of lesvormen met en voor de bewoners op Zuid.” 

Bijdragen aan omgeving 
In het multi-functionele gebouw dat wordt ontwikkeld door Place Based & Co die dat eerder deed voor De Kroon en de Keilewerf in Rotterdam West, zitten veel andere culturele- en maatschappelijke instellingen, welzijnsorganisaties, sociale ondernemers, creatieve makers, zzp-ers, onderwijzers en studenten. Ashley Nijland van Placed Based & Co: “We huisvesten een mooie mix van pioniers en ervaren krachten, die elkaar inspireren en gezamenlijk een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen op Zuid. De deur staat open voor bewonersinitiatieven, ondernemers en organisaties die een bijdrage leveren aan de omgeving. Dit is een plek voor onderzoek, werken, leren en ontmoeting.”

Centrum
De ruimtes die SKVR op de Aert van Nesstraat gebruikt, sluiten met ingang van het nieuwe jaar. Het naastgelegen pand aan de Hennekijnstraat blijft open. Daar gaan de lessen door die nu ook in Rotterdam centrum gegeven worden. Het pand aan de Dalweg, ook op Zuid, krijgt een andere bestemming. Cursisten die daar nu les hebben kunnen straks terecht op de Hillevliet, dat 5 fietsminuten daar vandaan ligt.

Website
Kijk voor meer informatie over het gebouw en de Vlietbewoners op www.dehillevliet.nl