Rotterdamse Makers in huis: Meijers & Van Wijk

Theater

Van scholen die op bezoek komen tot creatievelingen in de Eigen Tijd: de studio’s van SKVR zijn altijd goed gevuld. Maar als er een plekje vrij is, zetten we de deur graag wagenwijd open voor Rotterdamse Makers die tegen een vriendenprijsje bij ons huren. Vandaag nemen we een kijkje bij de repetitie van Meijers & Van Wijk.

Ze ontmoetten elkaar bij de ‘Intensieve Speltraining’ van SKVR, Marina Meijers, Adrie van Wijk en regisseur Stephan W. Zeedijk. Al gauw was het duo Meijers & Van Wijk, met Stephan als vaste regisseur, geboren. En accordeonist Joop Kluin? “Die is er ook al vanaf het begin bij.”

Ouder en wijzer
Tien jaar geleden maakten Meijers & Van Wijk de voorstelling ‘De Blije Doos’, een wervelwind aan scènes vol dans, muziek en een serieus gesprek over de rol van de vrouw. Nu, ouder en wijzer, repeteren ze in de theaterzaal van SKVR voor de voorstelling ‘Van Romantiek naar Reumatiek.’ Een voorstelling over ouder worden, terugkijken op de jeugdigere jaren en het glas dat soms halfvol en soms halfleeg is.

Hoewel de titel anders doet vermoeden wordt er nog steeds flink gedanst in de voorstelling. En de outfits van tien jaar terug gaan nog een ronde mee. Maar vooral wordt er gezongen in de nieuwe voorstelling. “De afgelopen periode hebben we vooral teksten gezocht, aan elkaar gelijmd en bijpassende liedjes uitgekozen.” Stephan had zo zijn voorkeuren: “Muziek van Adèle Bloemendaal. Ja, dat moest er van mij echt in. En ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’ kon ook niet ontbreken.”

Huren bij SKVR
Ze zijn blij met de ruimtes die ze bij SKVR kunnen huren. “De locatie is natuurlijk erg gunstig, het ligt lekker centraal en je kunt er zowel met de auto, OV als fiets makkelijk komen”, vertelt Adrie. “En de tarieven zijn gunstig”, vult Marina aan, “een theaterruimte huren loopt flink in de prijzen, dus het is fijn dat we hier kunnen repeteren.”

Dan zet Joop de muziek weer in met zijn accordeon en moeten de vier weer door met repeteren. Nog een paar weken te gaan, tot de première in Theater ’t Kapelletje.


Op de hoogte blijven van Meijers & Van Wijk? Volg ze op Facebook.

Ben je een Rotterdamse Maker en wil je gebruiken maken van onze studio's? Neem contact op met de collega's van Facilitaire Zaken.