Rotterdamse Makers in huis: ELUSIVENOIR

Van scholen die op bezoek komen tot creatievelingen in de Eigen Tijd: de studio’s van SKVR zijn altijd goed gevuld. Maar als er een plekje vrij is, zetten we de deur graag wagenwijd open voor Rotterdamse Makers die tegen een vriendenprijsje bij ons huren. Vandaag nemen we een kijkje bij de repetitie van ELUSIVENOIR.

“Ja, ja, ja, dát wil ik zien”: Drussilla in haar rol als regisseur is precies hetzelfde als Drussilla buiten de repetitiezaal: enthousiast, vol energie én met een missie.

Eén keer per week repeteert de 22-jarige Drussilla met haar cast bij SKVR. Vandaag zijn er zeven spelers aanwezig. De theaterzaal wordt goed gevuld, de spelers lopen, rennen en vullen de ruimte op opzwepende muziek. De warming-up is begonnen.

Bewustwording
Met haar vorig jaar gestarte productiehuis ELUSIVENOIR. Productions maakte Drussilla de voorstelling ELUSIVENOIR, een fysieke theatervoorstelling over racisme, discriminatie en colorisme. Met haar Congolese en Belgische roots, heeft ze zich altijd geïnteresseerd in de diversiteit tussen beide culturen. Zowel positief als negatief. Haar ervaringen daarmee en haar theaterachtergrond (Drussilla volgde aan het PACT+ Theater de artiestenopleiding in Amsterdam en studeert nu Muziektheater aan het ArtEZ in Arnhem) komen samen in de voorstelling. “We willen mensen bewust maken, over deze thema’s, en welke rollen dat speelt in ieders leven.”

Buitenlands avontuur
De voorstelling ging in Theater Zuidplein in première, daarna speelden ze nog in verschillende Amsterdamse Theaters en maken ze zich nu op voor de eerste buitenlandse voorstelling: in april staan ze op het podium in Stadsschouwburg Arenberg in Antwerpen. “Dat is heel tof”, vertelt Drussilla stralend, “iemand zag onze voorstelling in Rotterdam en zei meteen: jullie moeten naar Antwerpen komen. En dat gaan we nu doen!”

Repeteren bij SKVR
Drussilla vertelt alles vol energie. Je vergeet bijna dat het productiehuis niet het enige is waar ze zich mee bezig houdt. Net een studie afgerond, druk bezig met een voltijd studie aan de andere kant van het land en naast repeteren ook druk bezig met alle praktische en promotionele kanten van ELUSIVENOIR. “Ja, als je het zo opnoemt klinkt het inderdaad veel”, lacht Drussilla, “maar ik krijg er kracht van. En het is fijn dat de repetities op een vaste, fijne plek plaats kunnen vinden. Het is heel chill repeteren bij SKVR.”

ELUSIVENOIR repeteert
ELUSIVENOIR aan het repeteren bij SKVR

In 2015 liep Drussilla stage bij SKVR, het contact is er daarna altijd gebleven. “En dan zie je hoe mooi rond een verhaal kan zijn. Nu repeteer ik hier met mijn voorstelling en hebben we een deel van onze voorstelling gespeeld voor SKVR-cursisten en hun publiek. Dat was een mooie extra voor ons allemaal.”

Na de intensieve warming-up is het tijd om echt te gaan repeteren. Aan het werk om de show in Antwerpen weer tot een succes te maken. En daarna? Dat weet Drussilla nog niet. Maar met haar motto ‘Dream big and do it’ moet het wel weer iets bijzonders zijn.

Meer ELUSIVENOIR.? Volg ze via Facebook
Ben je een Rotterdamse Maker en ben je op zoek naar een ruimte voor jouw creativiteit? Neem contact op met onze afdeling Facilitaire Zaken.