Gratis Workshops 'Ode aan onze Tunnel'

Na een grondige renovatie en restauratie gaat de Maastunnel half augustus weer open voor auto’s. Vier de opening en breng jouw ode aan ‘onze tunnel’! De mooiste odes krijgen een podium tijdens het openingsfeest op zaterdag 5 oktober. Kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor één van de gratis workshops. 

Rij je al jarenlang door de tunnel naar je werk en naar huis? Kwam je de liefde van je leven tegen in de voetgangerstunnel? Of heb je de renovatie op de voet gevolgd? Breng dan je ode uit! Hoe? Dat is aan jou. Of je je gevoelens uit in een lied, je herinneringen schildert of je de tunnel bejubelt in een gedicht – echt álles mag. 

Je kunt je ode online indienen in de Facebookgroep ‘Ode aan onze tunnel’. Hier kun je ook alle andere ingezonden odes vinden. Zo maken we samen een mooi naslagwerk voor onze hernieuwde, monumentale Maastunnel!

MAAK JE ODE IN EEN WORKSHOP

Kun je nog wat hulp en inspiratie gebruiken? Meld je dan aan voor een van de gratis workshops die we samen met de gemeente Rotterdam aanbieden.  De workshops vinden plaats op zaterdag 20 juli van 10.45 tot 13.00 uur. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

•    Filmen met je smartphone 
•    Straatfotografie
•    Spoken Word
•    Buiten schetsen 
•    Singer-songwriter 

Meld je op tijd aan via www.skvr.nl/odeaanonzetunnel (vanaf 16 jaar). 

ODES OP HET OPENINGSFEEST

Op zaterdag 5 oktober dragen de bouwhelden de Maastunnel officieel over aan Rotterdam. Maar natuurlijk niet voordat je het resultaat met eigen ogen hebt kunnen zien. Loop deze dag door de gerenoveerde autobuizen, stel al je vragen over de renovatie en neem een duik in het verleden. Daarnaast kun je genieten van een dag met bijzondere optredens en een expositie. Het precieze programma maken we nog bekend, maar de mooiste odes krijgen deze dag een podium.