Challenge 010 stopt maar Make You Move gaat door!

Dans

Dat Challenge 010, het Rotterdamse sportprogramma op scholen voor voortgezet onderwijs, na dit schooljaar stopt was al bekend. Maar SKVR’s Make You Move, het dansonderdeel van Challenge, gaat door! 

Komend schooljaar is Make You Move op bijna alle deelnemende scholen weer actief met danslessen na schooltijd. “We krijgen zo veel enthousiaste reacties van scholen dat we zelfs aan het kijken zijn of we kunnen uitbreiden,” aldus Dorinda Dijs, projectleider bij SKVR van Make You Move.

Betekenis

Bij Make You Move gaan dans en het bevorderen van een sociale en gezonde leefstijl hand in hand. “Meedoen aan Make You Move betekent veel voor onze leerlingen. Ze vormen echt een crew: in de lessen helpen ze elkaar. Jongeren met verschillende achtergronden, vanuit heel Rotterdam doen mee en bouwen een band op die verder gaat dan alleen dans. Onze docenten spelen daarin een belangrijke rol.”

Impact

Make You Move kan door dankzij de bijdrage uit de regeling Buurtsportcoach en de inzet van SKVR. “Door de samenwerking met Challenge 010 heeft Make You Move kunnen groeien en ontwikkelen. We hebben er veel geleerd. Ik ben blij dat we dat voorlopig voort kunnen blijven zetten want we hebben laten zien dat we impact maken met ons programma.” Uit onderzoek van Challenge 010 is gebleken dat de programma’s een positief effect op de deelnemers hebben. Ze hebben plezier gekregen in het beoefenen van een sport en gaan met meer plezier naar school. Daarnaast heeft Challenge 010 een positief effect gehad op de sociale vaardigheden van jongeren, communiceren ze beter en gaan ze met respect met elkaar om. 

Finale

De afsluiting van dit schooljaar Challenge 010 Dans vindt plaats tijdens de finale op zondagochtend 16 juni, van 11 tot 13 uur in het Oude Luxor Theater. Daar strijden de jongeren om de titel voor de beste danscrew. Wil je daarbij aanwezig zijn, mail dan naar Dorinda Dijs: d.dijs@skvr.nl